Verdens dyreste webadresser

Disse webadressene har du neppe råd til...

På 1990-tallet var det webadresser som inneholdt produktnavn som var de mest ettertraktede. I dag er det nesten viktigere for bedriftene å sikre seg populære søkeord, for å komme så høyt opp hos søkemotorene som mulig.

Er du kreativ, kan du fortsatt sikre deg domener til en billig penge. , for eksempel, er ledig og koster bare 125 kroner i året hvis du kjøper det hos domeneshop.no. Her kan du sjekke om et domene er ledig.

Men veldig mange gode, enkle webadresser er allerede kjøpt opp — nærmere bestemt over 100 millioner adresser. Noen av disse kan derfor bli i overkant dyre å sikre seg.

HER ER VERDENS DYRESTE WEBADRESSER:

1. Sex.com: 81 millioner kroner

Ble registrert i 1994 av en softwareselger i Silicon Valley som nok ikke kunne forutse hva han skulle komme til å tjene på kjøpet. Han solgte domenet til Escom LLC for 81 millioner kroner i 2005.

2. Porn.com: 64 millioner kroner

MXN Limited kjøpte denne URL-en for å gjøre suksess i pornoindustrien.

3. Business.com: 50,5 millioner kroner

Dette er beviset for at en bra URL ikke alltid leder til suksess. Den ble kjøpt i 1999 av et firma som senere gikk konkurs under internettboblen. Nå er den en stor parkeringsplass for andre webadresser og verdt 50,5 millioner kroner.

4. Diamonds.com: 50,5 millioner kroner

Fjorårets versting diamonds.com ble kjøpt av Ice.com. Her selges smykker.

5. Beer.com: 47 millioner kroner

Bill Fisher solgte sitt domenenavn til et bryggeri i 1999 og tjente grovt med penger. Han hadde sikret seg domenet seks år tidligere – før verden innså potensialet i adressen. I dag inneholder nettstedet lettkledde kvinner.

OG DISSE BLE SOLGT SIST UKE:

Creditcheck.com: 20 millioner kroner

Denne adressen ble den dyreste på forrige ukes domeneauksjon på Grand Hyatt hotell i New York der 218 webadresser ble auksjonert bort.

Seniors.com: 12 millioner kroner

Denne adressen ble solgt for 12 millioner på samme auksjon.

Kilde: Forbes.com