Slik blir din nye hverdag med Aftenposten

I dag klokken 12 innfører Aftenposten betalingsløsning på sine nettsider. For dem som er abonnenter, blir det digitale tilbudet imidlertid rustet opp.

Har du et brukernavn på finn.no, kan du bruke det til å logge inn på Aftenpostens nettsider, forteller Lars Raaum i Aftenposten

Aftenpostens mye omtalte digitale omlegging er straks en realitet.

Fra mandag klokken 12 vil alt innhold være tilgjengelig digitalt. De som allerede er abonnenter, vil første gang måtte logge seg inn for å få full tilgang til alle de nye tjenestene.

Lagre artikler

Foruten de nye satsingene, blant annet på forskningsformidling, digital historiefortelling og nettdebatt, vil de nye nettsidene til Aftenposten ha en rekke funksjoner som er ment å bedre opplevelsen av å lese nettavisen.

— Det vil bli mulig på en enkel måte å lagre artikler for å lese senere, sier Lars Raaum, trafikkutvikler i Aftenposten.

Videre vil abonnenter kunne få varsler på mobiltelefonen hver gang Aftenposten publiserer en ny artikkel om et emne som du er spesielt interessert i, eller hver gang din favorittjournalist har skrevet en ny artikkel.

Tre valg

Alle abonnenter vil også få tilgang til et søkbart arkiv med Aftenpostens utgaver helt tilbake til den spede begynnelsen i 1860.

I tillegg blir Ipad-utgaven og A-magasinets app tilgjengelig uten ekstra kostnad.

De som ikke betaler, vil kunne lese inntil åtte artikler i uken gratis på nettet. Da vil brukerne få beskjed om at taket for gratisartikler er nådd. I oppstarten vil et rent digitalabonnement kunne prøves for kun én krone den første måneden, mens den ordinære prisen for rent digitalabonnement vil være 199 kroner.

De tre pakkene leserne kan velge mellom, er:

  • Komplett-abonnementet, med papiravisen levert hver dag og full digital tilgang
  • Helg+digital, med papiravisen torsdag, fredag, lørdag og søndag og full digital tilgang
  • Digital, uten papiravis, men med full digital tilgang
    For dem som i dag har et papirabonnement, vil prisene være de samme som før, selv om de altså får tilgang til alt innholdet digitalt.

Finn-pålogging

For at alle funksjonene skal være tilgjengelig, må abonnenter logge seg inn med brukernavn og passord på aftenposten.no. Denne innloggingen er enkelt tilgjengelig på Aftenpostens nettside, og foregår ved hjelp av påloggingsløsningen SPiD.

Dette er den samme løsningen som benyttes av andre Schibsted-selskaper, som blant annet VG og Finn.

Med andre ord: De som allerede har en konto på Finn.no, trenger bare å akseptere en brukeravtale og bekrefte navn og fødselsdato.

— Vi tror dette skal gå bra for andre også. Det er bare å følge instruksjonene for innloggingen. Våre eksisterende kunder trenger ikke annet enn en e-postkonto, så lager man seg sitt eget passord som blir lagret. Dermed slipper man å logge på flere ganger, sier Raaum.

Abonnent? Slik kommer du i gang:

Gå til ap.no/komigang og følg instruksjonene.

For å laste ned appene, søk på «Aftenposten» i App store (for Apple-produkter) eller Google Play (for Android). Da vil både appene for A-magasinet og Aftenposten for Ipad, det historiske arkivet, e-avisen og nyhetsapp for mobil være tilgjengelig.

Ikke abonnent? Slik tegner du digitalt abonnement:

Du kan tegne abonnement ved å besøke vårt kundesenter på nett. Vil du bare abonnere digitalt, kan du gå direkte til denne siden.

Ønsker du ikke å tegne abonnement, kan du fortsatt lese åtte artikler i uken på aftenposten.no uten kostnad.