Norge

Ingrid Alexandra på utstillingsåpning med bestemor

Prinsesse Ingrid Alexandra kom sammen med mor og far for å se farmors kunst i Kragerø lørdag.

 • Ntb

Dronning Sonja stiller ut sin egen kunst i Galleri Nicolines hus. Dette er dronningens første separatutstilling.

Utstillingen ble åpnet lørdag formiddag, og i nydelig sommervær ankom kunstneren selv sammen med kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra i kongesjaluppen Stjernen.

De kongelige satt ute bak i sjaluppen den korte turen over fra Stabbestad, der de bor på hotell. At kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra var med til utstillingsåpningen kom som en gledelig overraskelse på de mange frammøtte.

Mange frammøtte

Feriebyen Kragerø syder av liv nå om sommeren, og folk sto tett i tett i broen over Blindtarmen for å få et glimt av de kongelige. Fra brygga gikk det kongelige følget gjennom Kragerøs gater opp til de lille galleriet der dronningen stiller ut, og ble ledsaget av applaus av blide ferierende underveis.

Les også

Nå kan du sikre deg en ekte «Sonja»

Dronningen stiller ut 32 trykk Galleri Nicolines hus. Alle arbeidene er til salgs.– Jeg er nybegynner, men jeg håper publikum går hjem med en glede og en gjenkjennelse i noe, sa hun da pressen ble vist rundt i utstillingen fredag.

Dronningen har hatt to fremstående lærere – bildekunstnerne Ørnulf Opdahl og Kjell Nupen.

– Jeg lar meg inspirere av landskapet, og er glad i å prøve forskjellige uttrykk. Jeg er svært takknemlig for all hjelpen fra Opdahl og Nupen, som er ivrige på å vise meg «alt». Uten deres hjelp hadde jeg ikke funnet fram til noe som helst, sa dronningen under fredagens pressevisning.

Terningkast tre av VG

VG gir dronningens utstilling terningkast tre. Anmelder Lars Elton skriver at dette er veldig «spiselig» kunst. Men han mener dronningen bør frigjøre seg mer fra sine læremestere Nupen og Opdahl. Eltons konklusjon er at det skal bli spennende å følge dronningen videre.

Aftenpostens kunstskribent Lotte Sandberg mener utstillingen viser en habil og noe forsiktig kunstner. Sandberg mener at mange av dronningens bilder er svært gode, men at det også hefter noe «safe» og gammelmodig over prosjektet.

Utstillingen står i Galleri Nicolines hus i to uker.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Krass kritikk mot at dronningens kunst skal stilles ut i Bergen

 2. KULTUR

  Dronning Sonja: Jeg kaller det nesten en liten nobelpris

 3. NORGE

  Hele kongefamilien i sommermodus

 4. NORGE

  Miljøengasjementet sto sentralt da prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert

 5. NORGE

  Kun to kongedømmer i Europa markerer tronskifter med religiøst rituale. Norge er ett av dem.

 6. NORGE

  Jubileumsår for kongeparet