Menn i fagbevegelsen med #metoo-opprop

I alt 600 menn i fagbevegelsen stiller seg bak et nytt opprop mot seksuell trakassering og overgrep. – Vi menn har et ansvar, sier LO-rådgiver Jonas Bals.

Tilsammen har nærmere 600 tillitsvalgte, ansatte og medlemmer skrevet under et nytt opprop mot seksuell trakassering og overgrep.
  • NTB

Tidligere i desember gikk over 700 kvinner i fagbevegelsen ut med et opprop mot sextrakassering. Nå har mennene gjort det samme. Tilsammen har nær 600 tillitsvalgte, ansatte og medlemmer skrevet under, ifølge Dagsavisen.

– Vi menn har et ansvar. Både for ikke å oppføre seg som drittsekker, men også å påpeke og konfrontere drittsekkoppførsel fra andre, sier Bals, som frem til november i år var rådgiver for Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Si fra

Rådgiver Edvard Eidhammer Sørensen i Fellesforbundet står sammen med Bals i presentasjonen av oppropet.

– En ting er å ikke være dust selv. En annen ting er å si fra når andre oppfører seg dårlig, sier Sørensen.

I oppropet står det blant annet at de undertegnede forplikter seg til å ta opp og å skape bevisstgjøring rundt saken på jobb, på kurs og konferanse og andre arenaer i fagbevegelsen.

De vil arbeide for et arbeidsmiljø uten krenkende kommentarer og uønsket seksuell oppmerksomhet, og både si klart fra og slå ned på uakseptable episoder og adferd som rammer andre.