Norge

Russlands utenriksminister lover å se på saken til Frode Berg

Tidligere utenriksminister Børge Brende (H) diskuterte saken til Frode Berg med den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov tirsdag.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har lovet tidligere utenriksminister Børge Brende (H) å se på saken til Frode Berg. Her er de to på pressekonferansen under 70-årsmarkeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark i Kirkenes i 2014.
  • NTB

NRK skriver at Brende var i den russiske hovedstaden Moskva tirsdag i forbindelse med jobben som leder for Verdens økonomiske forum (WEF).

På agendaen for besøket sto situasjonen i Syria og den spente internasjonale situasjonen generelt. Og her møtte han blant andre den russiske utenriksministeren.

– Jeg kjenner Sergej Lavrov godt fra mine fire år som utenriksminister, og jeg mener det var helt naturlig at jeg benyttet meg av denne sjansen til å ta opp situasjonen for Frode Berg, sier Børge Brende til NRK.

Og ifølge Brende fikk han et klart løfte fra Lavrov:

– Sergej Lavrov sa til meg: Børge, jeg lover at jeg skal se på denne saken og sette meg inn i den. Det var noe jeg satte pris på, sier Brende.

Får besøk fra ambassaden

Frode Berg sitter varetektsfengslet i Moskva, siktet for spionasje. Han nekter straffskyld. Etter planen skal en representant for den norske ambassaden møte Berg i fengselet onsdag.

Brende sier han personlig har truffet Berg i Finnmark, og vet at situasjonen både for ham og familien er vanskelig. Derfor mente han at det var viktig å nevne saken for en så sentral politiker som Lavrov.

Les mer om

  1. Russisk politikk
  2. Børge Brende
  3. Moskva