Sauekjøtt blir pelsdyrfôr

Lederen i Norges Pelsdyralslag mener pelsdyrnæringen har spart sauebøndene for over 7 millioner kroner, fordi restekjøtt ble brukt som pelsdyrfôr.

Styreleder i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem mener landbruket nyter godt av pelsdyrnæringen.
  • og NTB

På grunn av store mengder sauekjøtt på reguleringslager, har Omsetningsrådet gitt Nortura klarsignal til å selge 1.000 tonn sauekjøtt til pelsdyrfôr, skriver Nationen.

Prisen er på 25,75 kroner pr. kilo, tilsammen nærmere 26 millioner kroner for sauenæringen. Til sammenligning ville det kostet 33 kroner kiloet å destruere kjøttet. Det viser tall fra beregninger som Nortura har laget på oppdrag av Landbruksdepartementet.

Lederen i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem, mener dette viser litt av nytten landbruket har av pelsdyrnæringen.

– Tallene som er lagt frem viser at pelsdyrnæringen sparer sauebøndene for over 7 millioner kroner. Det er ingen tvil om at det kommer godt med for sauefolket slik situasjonen er i dag, sier han til avisen.

Skadsem kaller pelsdyrnæringen en ventil for landbruket og næringsmiddelindustrien.

– Når noe går galt, enten det er i produksjon av meieriprodukter eller død fisk, så er pelsdyrnæringen er renovatør. I tillegg blir det skapt verdier gjennom eksport av pelsdyrskinn. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier han.