Kriminalteknikere tok med seg terrassedøren fra åstedet på Majorstuen

Fortsatt jobber kriminalteknikere med å undersøke leiligheten på Majorstuen. To dager etter en 24 år gammel mann ble funnet drept.

Kriminalteknikere monterte ned terrassedøren til leiligheten der drapet på Majorstuen fant sted mandag og tok den med seg.

Mandag ettermiddag jobbet minst seks kriminalteknikere i og rundt leiligheten der en 24 år gammel mann fra Mysen døde mandag, etter å ha blitt knivstukket i sin egen leilighet på Majorstuen i Oslo.

Murer, gjerder, dører og andre gjenstander er blitt gjennomsøkt av teknikere på stedet på jakt etter mulige spor etter gjerningspersonen.

Kriminalteknikere fra Kripos og Oslo politidistrikt gikk grundig til verks. Blant annet er terrassedøren til leiligheten blitt montert ned, pakket og fjernet fra området.

Oslopolitiets kriminalteknikere og en hundefører fra Kripos sikrer en gjenstand som lå utenfor terrassedøren i leiligheten der drapet fant sted.

De undersøkte blant annet hvordan gjerningspersonen kan ha kommet seg inn og ut av leiligheten.

– Vi undersøker alle innganger og utganger til åstedet, sier Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslopolitiet, onsdag kveld.

I løpet av dagen har også en hundefører fra Kripos sikret gjenstander utenfor leiligheten der drapet fant sted.

Oslopolitiet: – Et veldig krevende åsted

Krimtekniker leter etter blodspor på muren mellom hagen utenfor åstedet og skolegården til Majorstuen skole.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten underbygger helt klart at dette er en drapssak. Det er en svært alvorlig sak, sa Metlid da hun møtte pressen onsdag formiddag.

Metlid sier politiet nå gjennomfører undersøkelser på åstedet, og at det kan ta flere dager, til og med uker, før politiet er ferdig med dette arbeidet.

– Det er et veldig krevende åsted, sier Metlid.

Hun ville ikke si noe om tidspunkt for drapet, motiv eller foranledning til drapet, men politiet konsentrerer seg om perioden mellom klokken 07.50 og 12.15 mandag.

Samme morgen ble det begått et knivran i nærheten av leiligheten der mannen ble funnet drept. Politiet har tidligere sjekket om disse kan settes i sammenheng.

– Knivranet er ikke utelukket, men det settes ikke i sammenheng med drapet nå. Men vi må tenke alle tanker, sier Metlid.

Kriminalteknikere satt blant annet opp en stige for å lete etter blodspor på en murvegg utenfor leiligheten på Majorstuen.

Ønsker opplysninger rundt leiligheten

Mannen leide leiligheten i Arbos gate 2B sammen med tre kamerater. Den ene forlot leiligheten søndag, mens de to siste forlot leiligheten rundt 07.50 mandag morgen.

Alle tre har forklart seg. Ingen av dem oppgir å ha vært tilbake i leiligheten før den ene av dem kom tilbake til leiligheten rundt klokken 12.15 og fant kameraten blødende og hardt skadet.

Han ringte etter ambulanse, samtalen med AMK-sentralen ble registrert klokken 12.15. Da ambulansen kom frem, ble 24-åringen erklært død.

Metlid sier de undersøker alle opplysninger de har fått inn, og at politiet er veldig interessert i opplysninger om bevegelser i området rundt leiligheten mandag morgen og formiddag, særlig i tidsrommet fra klokken 07.50 til 12.15.

En kriminalsøkshunds fra Kripos i arbeid sammen med føreren sin i hagen utenfor leiligheten der drapet fant sted.

– En veldig trist beskjed

I går, tirsdag, fikk en av drapsofferets venner beskjed om at det var hans kamerat som ble drept på Majorstuen mandag. De jevnaldrende mennene var studiekamerater.

– Det var en veldig trist beskjed å få. Han var en fin kar. Han var rolig og jovial og var glad i mennesker. Han var nok den intelligente av oss, det var alltid han som fant løsninger når vi sto fast på noe og som fikk oss til å stå på videre, sier 24-åringen til Aftenposten.