Ingen pågrepet etter skyting i Oslo

Politiet er ute med store styrker etter at det ble avfyrt skudd utendørs på Bogerud i Oslo etter det som kan ha vært en krangel. Ingen er pågrepet.

Politiet leter i området etter melding om at det er blitt avfyrt skudd utendørs på Bogerud i Oslo.

Skytingen fant sted i nærheten av Martin Linges vei. Foreløpig er ingen pågrepet. Det er heller ikke funnet noen skadde, opplyser politiet.

Politiet fikk melding klokka 19 fra flere vitner på stedet som sa at det var avfyrt skudd, og at det var en bil som hadde kjørt fra stedet. Ved 23-tiden bekrefter operasjonsleder Line Scott i Oslo politidistrikt til NTB at det har skudd ble avfyrt på Bogerud. Krimvakta i Oslo har nå overtatt saken og skal etterforske den videre.

– Det ble avfyrt to skudd opp i lufta, ifølge vitner. Skuddene skal altså ikke ha blitt avfyrt mot noen, sier vaktleder Kenneth Vold på krimvakta i Oslo.

Gjort funn på stedet

– Vi fikk melding klokken 19 fra flere vitner på stedet som sa at det var avfyrt skudd, og at det var en bil som hadde kjørt fra stedet. De fortalte også at det var noe krangling i forkant, og at flere personer skal ha løpt fra stedet etter skuddene, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi har funnet noe knyttet til hendelsen, men jeg ønsker ikke å gå inn på hva som er funnet. Vi har behandlet det som har skjedd, og flere uavhengige vitner har forklart seg, sier hun til Aftenposten.

Leter etter bil

Politiet søkte onsdag kveld etter både bilen og de som skal ha løpt fra stedet.

– Bilen skal være en grønn eller grå sedan. Vi har sperret av et mulig åsted, men det er ikke kommet inn noen meldinger om at noen er skadet, sier Heidenstrøm.

Ifølge vitner var det noe krangling i forkant, og at flere personer skal ha løpt fra stedet etter skuddene. Politiet var i området og søkte med store styrker etter både bilen og dem som skal ha løpt fra stedet. Bilen skal være en grønn eller grå sedan, opplyser operasjonslederen.

Ved midnatt avsluttet operasjonslederen innsatsen på åstedet. Krimvakta har nå tatt over etterforskningen. De ønsker ikke å si om politiet har fått inn beskrivelse av de involverte, om de har identitet på dem eller om de tilhører et kriminelt miljø i Oslo.