Mann i 30-årene siktet for drap etter funn av død kvinne i bil

En kvinne ble tirsdag morgen funnet død i en bil ved Feiring i Eidsvoll. Politiet vil onsdag be om varetektsfengsling av hennes kjæreste, en mann i 30-årene som er siktet for drap.

En kvinne er funnet død i en bil ved Feiring i Eidsvoll. Hennes kjæreste er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld.

Politiet fikk melding om et trafikkuhell på fylkesvei 33 ved Feiring i Eidsvoll kommune tirsdag morgen kl. 05.55.

Da politiet kom til stedet ble det funnet en død kvinne i en sølvgrå Ford Focus. En mann i 30-årene ble pågrepet på stedet og er siktet for drap.

Ifølge VG var kvinnen skutt i halsen. Dette avviser den siktedes forsvarer, advokat Per Ove Marthinsen overfor Aftenposten.

Forsvareren hadde tirsdag kveld et flere timer langt møte med sin klient.

– Det har ikke vært noe skytevåpen inne i bildet. De to var kjærester og satt i bilen, der det oppstod en krangel. Krangelen utviklet seg videre til et håndgemeng som fikk dette ytterst tragiske utfall, sier advokat Marthinsen til Aftenposten.

Nekter straffskyld for drap

Han sier at hans klient nekter straffskyld for forsettlig drap, men bekrefter det som faktisk skjedde da håndgemenget utviklet seg.

– Han er svært nedtrykt og preget av det som har skjedd, sier advokat Marthinsen.

Advokaten har fått opplyst at politiet vil fremstille den drapssiktede for tingretten med begjæring om varetektsfengsling onsdag.

Kvinnen er asylsøker bosatt i et asylmottak på Lena i Østre Toten kommune.

Den drapssiktede er en 38 år gammel mann fra Iran. Han har vært i Norge i 16–16 år, er norsk statsborger og har jobbet som drosjesjåfør.

Politiet vil ikke kommentere VGs opplysninger om at det er brukt skytevåpen, men varsler en ny pressemelding onsdag klokken 09.00.

Politiet har hele tirsdag vært tilbakeholdne med opplysninger om saken, men sendte ved 12-tiden tirsdag ut en pressemelding.

– Politiet er i en tidlig fase i etterforskningen hvor vi foretar vitneavhør og sikrer bevis. Det er skader på avdøde som tilsier at det er brukt en gjenstand. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Det vil videre etterforskning kunne gi oss mer informasjon om, sier Andreas Christiansen, politiadvokat i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har igangsatt taktisk og teknisk etterforskning etter funnet av en død kvinne i en bil.

Sperret av bolighus

Politiet sperret tirsdag av et bolighus på tettstedet Lena i Østre Toten kommune, ifølge Totens Blad.

– Det er i forbindelse med denne saken, men jeg vil ikke gå nærmere inn på hvorfor vi undersøker der. Inntil vi har et klart hendelsesforløp om hva som har skjedd gjør vi de undersøkelsene vi mener er nødvendige uten at vi kan si noe om konkrete etterforskningsskritt, sier Christiansen til Aftenposten.

Operasjonsleder Jan-Egil Gilberg i Innlandet politidistrikt bekrefter overfor VG at politiet sikrer spor i avdødes leilighet.

Fylkesvei 33 var stengt tirsdag formiddag mens politiets kriminalteknikere gjorde sine undersøkelser. Først ved 13-tiden ble veien åpnet for trafikk igjen.

Vitner meldte om trafikkuhell

Jourhavende jurist Mathias Emil Hager i Øst politidistrikt bekreftet at en mann ble pågrepet på stedet like før kl. 06.30 tirsdag morgen.

Mannen er siktet for drap, ifølge politiadvokat Åsmund Yli i Øst politidistrikt.

– Vi fikk melding i 6-tiden tirsdag fra vitner om at en bil hadde kjørt av veien ved Feiring i Eidsvoll i Akershus. Da vi kom til stedet, finner vi bilen med en død kvinne i og mannen som nå er siktet, sier Yli.

Politiet har ikke grunnlag for å tro at flere personer kan ha vært i bilen der kvinnen ble funnet død.

Den siktede mannen ble fraktet til sykehus og tatt hånd om av helsepersonell, ifølge VG.

Les også

Drap i Norge i 2017

En kvinne ble funnet død i en bil litt nord for Feiring på Romerike tirsdag morgen.

Ønsker tips om sølvgrå Ford

Politiet sperret av et større område på stedet, og drev tirsdag formiddag med teknisk og taktisk etterforskning.

Fylkesvei 33 var stengt i flere timer som følge av politiets arbeid på stedet, men åpnet igjen like etter kl. 13 ifølge Vegtrafikksentralen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha observasjoner av en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn ved fylkesvei 33 i tidsrommet kl. 03.00 og 06.00.