Norge

Kvinne i Søndre Land døde av sykdom, men hadde store skader

Kvinnen som ble funnet på Odnes i Søndre Land søndag, døde trolig av sykdom. Men politiet fortsetter etterforskningen siden hun var påført store skader.

  • NTB

– Vi fikk den foreløpige obduksjonsrapporten mandag ettermiddag. Den viste at kvinnen trolig døde av sykdom. I tillegg ble det opplyst at kvinnen hadde mye ytre skader på kroppen, opplyser politioverbetjent Siv Anita Opsahl i Innlandet politidistrikt tirsdag morgen.

Politiet opprettholder en voldssiktelse mot kvinnens kjæreste, men mener volden mannen er mistenkt for å ha utøvd mot kvinnen hører inne under familievoldsparagrafen i straffeloven. Politiet vil begjære 50-åringen varetektsfengslet klokka 12 i Gjøvik tingrett tirsdag.

50-åringen nekter straffskyld og stiller seg helt uforstående til voldssiktelsen, opplyser mannens forsvarer, advokat Joakim Staff, til NTB.

  • Kvinnen døde søndag: Politiet mener hendelsen skjedde i siktedes bolig.

Store skader

Kvinnen hadde store ytre skader da hun ble funnet utenfor boligen til den nå voldssiktede mannen søndag ettermiddag. Tilstanden hennes ble meldt til politiet som alvorlig da ambulansepersonell fant henne. Hun fikk medisinsk behandling av ambulansepersonell på stedet før hun ble brakt videre til Ullevål.

Sykehuset erklærte kvinnen død klokka 20 samme kveld.

– Med bakgrunn i skader på fornærmede og tidligere hendelser – en familievoldssak politiet har hatt under etterforskning fra april i år – velger politiet å fortsette etterforskningen mot siktede, opplyser Opsahl.

Dro til Spania

Kripos bistår det lokale politiet blant annet med kriminaltekniske undersøkelser på stedet der kvinnen i 50-årene skal ha blitt utsatt for vold. Innlandet politidistrikt jobbet mandag fortsatt med avhør for å komme nærmere et hendelsesforløp i forkant av at kvinnen mistet livet.

Det er også et moment for etterforskerne at de to dro til Spania i april, og oppholdt seg i nesten to måneder før de nylig kom tilbake til Søndre Land.

– En naturlig del av vår etterforskning vil være å ta kontakt med spanske myndigheter, som politi og helsevesen, om de har hatt kontakt med kvinnen og mannen i den perioden de har vært utenlands, sa Opsahl mandag.

Les mer om

  1. Søndre Land
  2. Etterforskning
  3. Politiet