Drept kvinne på Romerike er identifisert - flere vitner avhørt

Politiet har avhørt flere vitner som har meldt seg etter at en kvinne ble drept i en bil ved Feiring i Eidsvoll. Kjæresten er varetektsfengslet i fire uker.

Tidlig tirsdag morgen rykket politiet på Romerike ut etter meldinger om en utforkjøring på fylkesvei 33 ved Feiring i Eidsvoll kommune. I bilen fant de en død kvinne.

– Flere har ringt oss etter at vi ba om tips, og vi har foretatt flere vitneavhør i saken i løpet av torsdag, sier politiadvokat Andreas Christiansen i Øst politidistrikt til NTB.

Informasjon som har kommet fram gjennom vitneavhørene, er med på å gi et sikrere bilde av hva som har skjedd, ifølge Christiansen.

– Vi jobber for å kartlegge hva som har skjedd, men før vi vet dette sikkert vil jeg ikke gå ut med informasjonen om hendelsesforløpet, sier han.

Politiet vet nå hvem den avdøde kvinnen er, men går ikke ut med hennes identitet av hensyn til at prosessen med varsling av pårørende ikke er avsluttet.

Funnet i bil

Politiet fikk melding om et trafikkuhell på fylkesvei 33 ved Feiring i Eidsvoll kommune tidlig tirsdag morgen.

Da politiet kom til stedet ble det funnet en død kvinne i en bil. En mann 38 år gammel mann ble pågrepet på stedet og er siktet for drap.

Politiet opplyser at den siktede 38-åringen i et nytt avhør onsdag opprettholder sin forklaring der han erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld for forsettlig drap.

Varetektsfengslet i fire uker

Onsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud for hele perioden og isolasjon i to uker.

Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at kvinnen ble drept, skriver politiet i en pressemelding.

NRK har tidligere opplyst at kvinnen skal være asylsøker fra Iran og at hun bodde på Toten. Mannen er norsk statsborger bosatt i Oslo, men opprinnelig fra Iran. Han er ikke tidligere straffedømt. De to var kjærester.

En 38 år gammel mann er siktet for å ha drept kjæresten sin, etter at hun ble funnet død i en bil på Romerike tirsdag. Mannen ble pågrepet på stedet.

Har sikret kniv

Politiet har tidligere opplyst at drapet trolig skjedde i bilen til 38-åringen natt til tirsdag, det skjedde med kniv og politiet mener det ble utført med forsett – altså at siktede hadde til hensikt å drepe kvinnen da han stakk henne med kniv. Politiet har sikret kniven som mannen trolig brukte til å drepe kvinnen.

Siktedes forsvarer, advokat Per Ove Marthinsen, hadde tirsdag kveld et flere timer langt møte med sin klient.

– De to var kjærester og satt i bilen, der det oppsto en krangel. Krangelen utviklet seg videre til et håndgemeng som fikk dette ytterst tragiske utfall, sier advokat Marthinsen til Aftenposten.