Norge

Håper å finne alle døde

Åtte norske barn er savnet etter flodbølgen i Thailand. Den norske ID-gruppen har fortsatt godt håp om å identifisere samtlige.

 • Forf>
 • <forf>ola Henmo<

Denne uken skrev avisen Phuket Gazette at det snart settes punktum for arbeidet med å identifisere de ca. 2400 likene i Thailand. I løpet av to måneder blir de begravd på sjøsigøynernes kirkegård, heter det i artikkelen.Men politiinspektør Reidar Nilsen fra Kripos, en av sjefene for det internasjonale ID-arbeidet, avfeier påstanden som "høl i huet".— Helt vanvittig. Det blir ingen reduksjon i innsatsen. Vi er nå i ferd med å gjennomføre nye undersøkelser av samtlige lik, noe vi regner med skal gi flere identifikasjoner, opplyser han.

Bedre utstyr.

Mange av likene som fremdeles ligger i kjølecontainerne i det norskfinansierte obduksjonssenteret nord på Phuket, ble undersøkt rett etter tsunamien.- Da hadde vi ikke på langt nær like godt utstyr som nå. Forutsatt at de norske savnede finnes blant likene som er kommet til rette, håper vi å kunne identifisere samtlige, sier Nilsen.76 nordmenn er formelt identifisert som omkommet etter katastrofen. Det betyr i praksis at etterforskerne har innhentet den savnedes tannstatus, DNA eller fingeravtrykk i Norge, og deretter maktet å matche disse opplysningene med tilsvarende data om et av likene.

Tannopplysninger.

Årsaken til at det nå bare fins barn blant de norske savnede, er trolig at det har vært vanskelig å finne tannopplysninger om dem hjemme.- Færre data gjør at vi bruker lengre tid. Og etter at likene nå blir undersøkt for siste gang, kan vi behøve flere måneder på å etterforske "før døden" - og "etter døden"-opplysningene. Først når disse matcher, har vi en sikker identifikasjon.

 1. Les også

  Et norsk systemsammenbrudd

 2. Les også

  Pårørende: Kjenner oss godt igjen

 3. Les også

  Arresteres i rapporten

 4. Les også

  Sitter trygt tross drepende kritikk

 5. Les også

  Får følger

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Det døde barnet kan ha drevet svært langt

 2. VERDEN
  Publisert:

  En helt spesiell teknikk gjorde at Kripos kunne identifisere tsunamiofre. 15 år senere husker Håvard Arntzen fortsatt lukten.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Tallet på døde stiger etter turistbåtforlis i Thailand

 4. VERDEN
  Publisert:

  Thailandsk politi jakter nye pågripelser etter bombeangrepene og brannene sør i landet

 5. VERDEN
  Publisert:

  Spesialsoldater og dykkere leter etter gutter i grotte i Thailand

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Tilsyn avslørte lovbrudd ved Nav-kontorer: Unge fikk ikke sosialtjenestene de har krav på