Norge

Aurores hus i Bergen er bare seks kvadrat

Og strømmen koster det samme som en kopp kaffe.

 • Hanne Louise Åkernes

I det lille huset er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Matvarene står i glass, så de ikke blir ødelagt av damp. Huset er plassert ved et tre, så Stephany alltid kan kikke på fuglene. Døren er laget av glass, så solen varmer innsiden av huset.

– Du må planlegge alt i detalj når du skal bo slik jeg gjør. Det fine er at du kvitter deg med mange ting. Du må prioritere, sier Aurore Stephany (24) til Bergens Tidende.

BT skrev om Stephany i oktober i fjor da hun var i gang med byggingen av mini-huset på hjul. Hun fortalte om hvor vanskelig det er for unge mennesker i dag å komme inn på boligmarkedet. Dette, kombinert med et ønske om å oppleve flere steder i Norge, førte til at hun valgte å bygge sitt eget hus.

SENG OG SOFA: Denne sofaen kan gjøres om til en dobbeltseng. - Jeg har lært utrolig mye av å bygge dette huset. Det meste har jeg lært på youtube, forteller hun.

Pris: 80.000 kroner

Nå er huset ferdig og Aurore har flyttet inn. Prisen kom på 80.000 kroner. Den største utgiften var hengeren som skal frakte huset dit hun vil.

– Det beste med å bo slik er at det sparer meg for både tid og penger. Jeg er også mer ute. Du kan ikke sitte inne hele dagen når du bor på så liten plass, sier 24-åringen.

 • Fra 20 kvm i Oslo til 70 kvm i hjembyen: - Det er utrolig hvor store forskjellene er
LAGER MYE MAT: Aurore Stephany er glad i å lage mat og bruker mye grønnsaker - Handler jeg inn kjøtt, lager jeg maten med en gang. Jeg har ikke kjøleskap her, sier hun.

Kontor, kjøkken, stue og soverom

Hun drar ofte til byen for å jobbe eller treffe venner for kaffe. Å slippe de økonomiske bekymringene er en god følelse.

– Det gir meg en enorm frihet, sier hun.

I huset har hun kontor, kjøkken, stue og soverom - i ett. Ved å dra ut en plate under sofaen får hun dobbeltseng. En hengekøye gjør at hun kan ha inntil to personer på overnatting. Nylig hadde hun overnattingsbesøk fra hjemlandet Belgia.

– Det gikk fint, men det var absolutt en spesiell opplevelse. Jeg tror huset er bygget for at maks to personer skal sove her. Har jeg middagsbesøk, kan jeg invitere én til to personer, sier hun.

KONTOR: Det var viktig for Aurore Stephany (24) å få et kontor i huset, hvor hun kunne lage smykker og skrive. Hun har studert biologi tidligere og drømmen er å ta med seg huset og jobbe på gård.

Usikker på om hun vil ha dusj

Akkurat nå står huset på en campingplass, hvor Stephany har fått flere hyggelige naboer på kjøpet. Her betaler hun for leie av plass og får bruke toalett og dusj. Strømmen kommer på 30 kroner i måneden.

– Jeg har oppsett til dusj inni huset, men vet ikke om jeg skal ordne det til. Jeg skal i hvert fall få meg en vask, sier hun.

GRATIS GARDINSTENGER: Etter å ha betalt rundt 80.000 kroner for minihuset, var det ikke mange penger til overs til interiør. Stephany har trålet bruktbutikker og hentet gardinstenger fra naturen.

Ikke alle forstår valget

Ikke alle hun kjenner forstår livsstilen hun har valgt. De fleste synes likevel at det å bygge et minihus er en veldig kul idé.

– Du kan jo bo vegg i vegg med vennene dine, om flere har slike småhus. Man kan lage små samfunn, hvor du kan velge hvem du ønsker å bo med. Det gir mange muligheter, sier hun.

LEVER GODT MED LITE: Denne kassen inneholder alle klærne til Stephany. Hun er nødt til å tenke seg godt om før hun kjøper noe nytt.

Til sommeren tar hun med seg huset til Lofoten, hvor hun har fått jobb på museum. Da skal huset stå på en gård.

I videoen under kan du scrolle deg rundt i hele huset mens Stephany forklarer hva du ser. Foto: Bjørn Erik Larsen.

– Men først må jeg til Belgia for å ta lappen for tilhenger, sier hun.

– Forlater du Bergen for godt?

– Det vet jeg ikke. Jeg liker Bergen, men jeg har forelsket meg i Lofoten og fått gode venner der.

 • Kunne du bodd på seks kvadrat? Si din mening i kommentarfeltet.

Les også

 1. Disse fem kartene viser hvordan Oslo kan bli pakket full av boliger

 2. Prisene på OBOS-boliger faller

Les mer om

 1. Bergen
 2. Bygg og eiendom
 3. Økonomi
 4. Bolig
 5. Boliglån
 6. Boligmarkedet
 7. Boligpriser