Norge

- Jeg kan løpe mye fortere

Christina Vukicevic satte lørdag norsk rekord på 100 meter hekk med tiden 12,87. Det er årsbeste i Europa.

Fra venstre Irlands Derval O'Rourke, Storbritannias Sarah Claxton og Norges Christina Vukicevic under friidrettsstevnet innendørs i Torino i mars i år.

Lena Solli Reimann hadde den gamle rekorden på 12,94 fra 1996, mens Vukicevics bestetid var på 13,05 før lørdagens superløp.

Selvtilliten sprengte nærmest lydmuren da Christina fikk høre den fantastiske tiden som kom under svært gunstige og gode forhold på Bislett lørdag ettermiddag.

– Det var ikke 12,90, men 12,87! Det er kjempekult. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli rekord i dette løpet. Jeg trodde på en tid rundt 13,20 sekunder og ville vært fornøyd med det. Derfor står jeg her og tørker gledestårer, jublet Christina Vukicevic til NTB etter rekordløpet i Bislettlekene.

Hun ble klar for Berlin-VM og løp samtidig inn til den beste tiden i Europa til nå denne sesongen. Det klarte hun i årets første konkurranse utendørs, i et stevne hun tok som ren trening, men med maksimal fart.

– Det er ingen tvil om at dette lover bra, for jeg vet jeg kan løpe fortere enn dette. Nå er jeg bare i treningsform og ikke noe annet. Toppformen skal ikke være der før i juli/august, og da skal jeg kunne løpe mye raskere, mente Vukicevic.

– Nå har vi årsbeste i verden og årsbeste i Europa på samme adresse. Ikke dårlig det, sa samboer Andreas Thorkildsen, som kom til Bislett for å gjøre unna ei treningsøkt like etter at Christina hadde satt norsk rekord.

Fikk flyten

– Jeg tenkte ikke så mye underveis, men jeg fikk flyten, og det var herlig. Midtveis i løpet følte jeg at Hege Vold var litt for nær meg, så jeg tenkte jeg fikk gi litt ekstra, men det var ikke noe perfekt løp. Jeg vet jeg kan mye bedre enn dette, sa Vukicevic til NTB.

Hun skal løpe i pappa og trener Petars fødeby Beograd i sitt neste løp 29. mai, og deretter møter hun flere av de sterkeste utfordrerne i Hengelo 1. juni.

– De tvilte på om jeg var god nok til å løpe i Hengelo. Nå fikk jeg gitt dem svar på tiltale, for nå er jeg best i Europa, jublet Vukicevic.

Hun fortalte om bra resultater og en god følelse i innendørsstevnene i vinter, der hun perset til 8,00 på 60 meter hekk.

– Alle som løper på 8 blank innendørs er nede på 12,70 eller 12,80 utendørs. Den eneste som ikke var der, var meg, men ikke nå lenger, slo Vukicevic fast.

Ikke stress

– Selvtilliten fikk en enorm opptur, og jeg fikk også bevis for hva alt stresset i fjor hadde av betydning. Dette var bare et treningsstevne for meg, så jeg slappet av, men jeg er vel ikke direkte overrasket over tiden, for jeg har trent bra siden jeg ble frisk etter skaden i låret fra i fjor høst. Derfor viste jeg at jeg var på dette nivået, sa hun.

Hege Vold løp inn til 13,76 sekunder, mens Kine Åltvedt fikk 14,28. Gode tider av dem også, men de kom helt i skyggen av Vukicevic og hennes norske rekord.

– Det er fantastisk at hun skulle klare dette i første forsøk. Jeg er kjempefornøyd og overlykkelig, men det var ikke noe perfekt løp hun presterte. Jeg vil si at hun løp et godt løp som tilsvarer treningene i det siste, sa pappa og trener Petar Vukicevic til NTB.

– Å løpe under 13 sekunder betyr at Christina har brutt den mentale barrieren som lå der, og nå er det bare å håpe på at hun ikke er i form ennå, sa Petar Vukicevic, minst like stolt som datteren etter kjempeløpet hennes.