Norge

Koronatiltakene i Viken endres – lettelser for syv kommuner

Regjeringen viderefører koronatiltakene for to kommuner i Viken. Fire kommuner settes ned til tiltaksnivå C, mens tre kommuner tas ut av ordningen.

Sandvika storsenter og resten av Bærum kommune er blant kommunene som nå flyttes helt ut av regionale tiltak.
  • NTB

Endringene trer i kraft fra midnatt, natt til lørdag 22. mai.

– Smitteutviklingen er positiv i de Viken-kommunene som er omfattet av de regionale tiltakene. I enkelte kommuner er imidlertid smittenivået fortsatt så høyt at de fortsetter på tiltaksnivå B, mens fire kommuner kan gå ned til nivå C, sier helseminister Bent Høie (H).

Kommunene som fortsatt er på tiltaksnivå 5B, er Lørenskog og Ullensaker. Det innebærer blant annet forbud mot alle arrangementer utenfor hjemmet.

Lillestrøm, Nordre Follo, Rælingen og Ås flyttes ned til tiltaksnivå 5C. Tiltakslettelsene på dette nivået innebærer blant annet at det er nasjonale regler som gjelder for arrangementer, og svømmehaller og lignende anlegg får åpne for kommunens innbyggere.

Tre kommuner flyttes helt ut av tiltakssystemet, mot at de innfører koordinerte lokale tiltak som tilsvarer nivå 5C. Det gjelder Bærum, Drammen og Lier. Dermed er det kun fem av 51 kommuner i Viken som fortsatt er omfattet av forsterkede nasjonale tiltak.

15. mars innførte regjeringen sitt strengeste tiltaksnivå i hele Viken etter sterkt økende koronasmitte i store deler av fylket.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset
  3. Viken