Drapsmann skulle få 105.000 kroner for «jobben»: Oppdraget var å vansire henne før hun ble drept

<div style="text-align:center;width:800px;height:530px"><script type="text/javascript"> flashObject.write("http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/08-kidnapping/steg-for-steg.swf", { width:"800px", height:"530px", version:"9.0.124", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#fff"}, flashvars: {xmlFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/08-kidnapping/data.xml", configFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2010/MM/DD-NAVN/config.txt", policyFileUrl:"http://media.aftenposten.no/crossdomain.xml"}, alt:"<p>Beklager, men din nettleser har ikke den siste Flash-spilleren installert.<br />Den gode nyheten er at denne er kjapp, enkel og gratis å installere.<br /><br />Klikk på linken nedenfor, følg instruksjonene på Adobes download-side og oppdater denne siden. Installeringen er unnagjort på et par minutter.<br /><br /><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"minid"}); </script></div><br></br> Faiza Ashraf (26) ble drept i februar. Tiltalen mot en 26-åring og en 28-åring er nå klar.

  • Per Annar Holm
  • Lene Li Dragland
  • Knut A. Knut A. Nygaard

To menn på 26 og 28 år er nå tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter for å ha bortført og kvalt Faiza Ashraf 3. februar i år.

Den 28 år gamle mannen — som var interessert i Høvik-kvinnen - er nå tiltalt for å ha bestilt drapet henne. Ashraf viste ikke mannen samme interesse.

Ifølge tiltalen betalte den 28 år gamle drosjeeieren fra Bærum en Asker-mann 5.000 kroner for å dekke hans utgifter for å kjøpe inn nødvendig utstyr til «jobben» som øks, tape, søppelsekker og hansker.

Oppdraget var ifølge tiltalen først å gjøre Faiza «stygg» ved å vansire ansiktet hennes med syre, før han så skulle ta livet av henne.

- Dratt inn i bil

Faiza var på vei til butikkjobben på OsloCity om morgenen 3. februar da hun ble bortført fra bussholdeplassen på den andre siden av veien for barndomshjemmet.

Hun klarte å ringe politiets nødnummer 112 fra mobiltelefonen klokken 06.44 mens hun lå i bagasjerommet på kidnapperens bil:

Først klokken 09.30 mistet politiet signalet fra telefonen hennes i området ved Dikemark i Asker.

Tiltalen er nå klar etter drapet på Faiza Ashraf. FOTO: AFTENPOSTEN/ PRIVAT

26-åringen ga også politiet navnet på mannen hun trodde sto bak den brutale bortføringen.

Da politiet ved 17-tiden samme dag undersøkte bopel til den utpekte mannen, fant de to gram metaamfetamin.

Punktet om ulovlig oppbevaring av narkotika er det minst alvorlige i tiltalen.

Kidnapperen skal også ha skrytt av at han skulle få 100.000 kroner for «jobben».Forbindelsen til politiet ble flere ganger brutt:

Klokken 06.46 ringte Faiza også sin norsk-pakistanske kjæreste gjennom ni år.

Men 29-åringen lå og sov, og hørte ikke at telefonen ringte.

— Bare spekulasjoner

Under rettssaken vil det trolig bli et tema at familien hennes skal ha mislikt forholdet, og ønsket at hun skulle ha valgt en annen.

– Spekulasjoner i mediene om at hun skal ha blitt truet til å inngå ekteskap og at hun ønsket å flytte hjemmefra er helt fremmed for familien. De kjenner seg overhodet ikke igjen i slike beskrivelser, sa familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

- Funnet nedgravd

Vel tre uker senere ble hun funnet drept i et turområde ved Solli i Vestmarka i Asker.

Alt et par dager før kidnappingen mener statsadvokaten at drapsmannen hadde vært på stedet og gravd ut en hule i snøen hvor Faiza kunne skjules.

- Avkledd og gjemt

26-åringen ble kvalt på parkeringsplassen ved Solli gård før hun ble pakket i plast og slept inn i skogen.

Før drapsmannen forlot stedet, kledde han av kvinnen.

Så dekket han liket med snø, mose og ved.

— For retten i mars