Erstatningskrav på 770.000 mot 17-åring bak bombetrussel

Truet med blodbad og massakre i skoletiden.

En 17 år gammel gutt har innrømmet å ha stått bak truslene.
  • Anders Hedeman

17-åringen som truet med blodbad og massakre på Glemmen videregående skole i Fredrikstad i april, kan forvente seg et svært høyt erstatningskrav fra Østfold fylkeskommune.

— Krever 770.000 kroner

Trusselen ble tatt svært alvorlig av politiet, og hele skolen med 1250 elever og 300 ansatte ble evakuert på kort tid. Dessuten rykket alle tilgjengelige politiressurser i distriktet ut til skolen, både hundepatruljer og den spesialtrente utrykningsenheten. Fylkeskommunen ønsker nå erstatning for en og en halv tapt arbeidsdag for elever og lærere. - Kravet dreier seg om 670.000 kroner for direkte økonomiske tap, i tillegg til minst 100.000 kroner for ikke-økonomisk skade, det vil si den traumatiske opplevelsen og de psykiske påkjenningene for lærere og elever, sier fylkesdirekør Egil Olsen i Østfold til VG Nett. Saken fortsetter under bildet.

— Traumatisk

Olsen har fått tilbakemeldinger fra mange av de involverte, som opplevde hendelsen som traumatisk. Bakgrunnen for evakueringen var en massakretrussel 17-åringen skal ha kommet via internett. Etter det Aftenposten.no kjenner til, ble elevene fortalt at det dreide seg om en bombetrussel. Politiet i Fredrikstad anmodet også bombegruppa i Oslo om bistand. En 17-åring ringte selv politiet og fortalte at han hadde sendt trusselen, og ble pågrepet etter kort tid. Han hevder selv at truslene var en spøk, men den forklaringen setter ikke politiet lit til. De mener beslagene som er gjort tyder på at truslene var mer gjennomtenkt enn 17-åringen har gitt uttrykk for. Gutten er nå siktet for truslene mot skolen.