Setter ned bensinprisen

Nå kan du nyte godt av fallende oljepris.

Shell Norge har allerede gjort det, og nå setter StatoilHydro også ned prisen på bensin som følge av fallet i oljeprisen den siste tiden.

Oljeprisen har falt fra 145 dollar fatet i begynnelsen av juli, til rundt 130 dollar mandag. Foreløpig har bensinprisene bare gått forsiktig nedover som følge av dette. Shell Norge har satt ned prisen to ganger, og tirsdag varslet StatoilHydro prisnedgang, skriver VG.

— Som følge av oljeprisnedgangen har vi besluttet å senke vår listepris med 15 øre fra tirsdag, til 13,69 kroner for 95-bensin og 14,09 kroner for diesel, sier informasjonssjef Ørjan Heradstveit i StatoilHydro.


Les også:Ekstra moms på Norgesturen.

Han sier at selskapet de nærmeste dagene vil vurdere om prisen skal ytterligere ned.

Også Shell Norge satte tirsdag på nytt prisen ned.

— Vi satte ned prisen en gang med ti øre og setter den ned med ytterligere ti øre tirsdag til 13,68 for bensin og 14,07 for diesel, sier ansvarlig for prisstrategi i Shell Norge, Eivind Granås.

Ifølge VG er kostprisen på drivstoff vel 4 kroner literen. Det betyr at et oljeprisfall på 10 prosent denne måneden skal kunne utløse en prisreduksjon på 40 øre på bensin og diesel, dersom nedgangen blir mer varig.

Mange kan glede seg over litt rimeligere bilferie i Norge.