Norge

Sykehusstreiken fortsetter

Meklingen mellom partene i sykehusstreiken førte ikke fram, og streiken fortsetter. Akademikerne har nå 595 medlemmer i streik ved 15 sykehus.

Streikende helsearbeidere fotografert under et arrangement foran Stortinget 22. september. Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • NTB

Fra torsdag trappes streiken, som nå er inne i sin femte uke, opp med 13 ledere ved Oslo universitetssykehus. Konflikten trappes ytterligere opp mandag. Da vil til sammen 628 leger, psykologer, ingeniører, jurister, økonomer, samfunnsvitere og tannleger på 15 sykehus være i streik.

– Jeg beklager at vi ikke fant noen løsning. Dette betyr at konflikten og uroen i sykehusene fortsetter, sier Rune Frøyland, leder i Akademikerne helse.

– Spekter ignorerer budskapet fra en samlet arbeidstakerside om at arbeidstid utover arbeidsmiljølovens grenser må være basert på et kollektivt system. På denne måten rokker Spekter ved den norske modellen. Nå blir det fortsatt streik og en ytterligere forverring av tillitskrisen mellom partene, sier Frøyland.

Tonen er uforsonlig, også fra arbeidsgiversiden:

– Spekter og helseforetakene har også i dag forsøkt å imøtekomme Legeforeningens krav om kollektivt vern ved utarbeidelse av arbeidsplaner. Dette har ikke ført fram. Vi beklager derfor at Legeforeningen velger å fortsette streiken som nå berører flere tusen pasienter. Helseforetakene er ansvarlig for pasientbehandlingen og arbeidsmiljøet for legene og kan ikke delegere dette ansvaret til tillitsvalgte i Legeforeningen, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

 1. Les også

  Sykehusstreiken trappes opp for åttende gang

 2. Les også

  Ingen løsning for sykehusstreiken: Nå er over 700 operasjoner utsatt

 3. Les også

  Jeg reagerer sterkt på at det settes likhetstegn mellom sykehusene i dag og arbeidslivet på 1890-tallet | Anne-Kari Bratten

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Fire nye sykehus rammet av streik i dag

 2. NORGE

  Sykehusstreiken trappes opp for åttende gang

 3. NORGE

  Streik ved fem sykehus fra i dag, utvides med fire fredag

 4. NORGE

  Ny opptrapping av sykehusstreiken

 5. NORGE

  Ingen løsning for sykehusstreiken: Nå er over 700 operasjoner utsatt

 6. NORGE

  Nye runder om legenes arbeidstid