Norge

Her er dommen over ny kamerateknologi fra Apple

Kan Elon Musk redde menneskearten? Vi ser også på Snapchat som lanserer videobrille, og får uventede problemer med Iphone 7 Plus’ nye «portrettfunksjon».

 • Halvor Solhjem Njerve
 • Per Kristian Bjørkeng
  Journalist

Denne uken byr vi på en mengde spennende stoff. Kun én uke etter Gopro lanserte sin første drone tar kinesiske, og klasselendende, DJI opp kampen med sin splitter nye sammenleggbare drone «Mavic».

Noen momenter skiller likevel de to og det gjenstår fortsatt å se om bildekvaliteten er det som skal skille de to. Prismessig ligger de to på øret likt - i alle fall i USA.

Les også

Fått med deg våre fem beste Ios 10-tips?

Naturlig nok har vi etter at Apple lanserte sin betaversjon av «portrettfunksjonen» testet dette ut Iphone 7 Plus. Spørsmålet gutta stiller seg er om du kan oppnå det samme resultatet med en smarttelefon som med et skikkelig speilreflekskamera. Til dels ja, men som du ser i videoen er det spesielt ett problem de to i studio har oppdaget den «smarte» teknikken ikke takler.

Maskinlæring, to kameraer og hundre milliarder prosesser for ett bilde. Men blir det bra? Foto: Marcio Jose Sanchez / TT / NTB Scanpix

Les også

Se vår grundige test av Iphone 7 her!

Snapchat annonserte denne uken deres utfordrer til Google Glasses, deres «Spectacles», altså briller. Solbrillene med videokamera i skal kunne legge snutter rett på «Mystory» i appen som fra nå kun heter Snap.

10 sekunder er fortsatt grensen på videolengde, og vi lurer litt på om solbrillene nok ikke blir den største hiten til den ellers populære appen. Snap har to millioner brukere bare i Norge. Foto: Snap

Du kan ved å spille av podkasten under høre på sendingen istedet for å se på den, dersom du foretrekker det. Dersom spilleren ikke fungerer for deg kan du prøve å høre den i et nytt vindu her.

Under kan du se hele foredraget til Musk om «flerplanets»-fremtiden.

Les mer om

 1. Video: Aftenposten teknologi
 2. Teknologi
 3. Elon Musk
 4. SpaceX
 5. iPhone
 6. Drone
 7. Gründere