Norge

Jaktet Pokémon - kjørte mot kjøreretningen

– Vi kan ikke legalisere ulovlig kjøring på grunn av Pokémon ute i luften, sier Kjell Idar Vangberg, lensmann i Nordhordaland politidistrikt til Bergensavisen.

Pokémon Go bruker dine faktiske omgivelser som en del av spillet.
  • Steffen Pedersen Øberg

Natt til torsdag oppdaget en politipatrulje en bil som kjørte rolig mot kjøreretningen på en enveiskjørt vei utenfor Bergen, skriver Bergensavisen.

Ifølge Vangberg forklarte ungdommene i bilen at de var så opptatt av å fange Pokémon at de ikke registrerte at de kjørte inn på en enveiskjørt vei.

Forseelsen førte til et forenklet forelegg på 4200 kroner.

I ferd med å ta igjen Snapchat

Det begynner å bli stadig vanskeligere å ikke få med seg fenomenet Pokémon Go. I skrivende stund har spillets enorme popularitet ført til at Nintendos aksjer har økt med over 7 milliarder dollar, elle nesten 59 milliarder kroner.

Spillet er USAs mest populære mobilspill noensinne, og puster nå sosiale medier-giganten Snapchat i nakken når det gjelder daglige brukere.

En del av hypen rundt spillet skyldes de faktiske situasjonene spillets natur fører spillerne inn i.

For å fange pokémon må man nemlig ut av huset.

  • Aftenposten var med på Pokémon-jakt:Løper byen rundt for å fange Pokémon

Politiet ber folk om å frastå fra å jakte Pokémon bak rattet

Flere politistasjoner i USA har bedt folk pent om å ikke jakte pokémon i bilen, selv om utviklerne skal ha lagt inn en begrensning som gjør at man ikke kan fange de digitale monstrene om man beveger seg raskere enn 30 kilometer i timen.

Les også

Mobilspillet Pokémon Go får folk til å tryne og gå på trær

Likevel har de første Pokémon-relaterte ulykkene allerede hendt. Ifølge Daily Mail krasjet en mann i New York i et tre, da han spilte bak rattet.

I Texas krasjet en bil i en annensom var ulovlig parkert. Politiet i Texas oppgir at føreren av den feilparkerte bilen hadde gått ut for å fange Pokémon.

Heldigvis har det ikke kommet rapporter om personer som har blitt alvorlig skadet som følge av pokémon-jakt bak rattet, så langt.

Les også

  1. Løper byen rundt for å fange Pokémon

Les mer om

  1. Snap Inc.
  2. Medier