Norge

Drapssiktet bilfører meldte seg for politiet

30-åringen som er siktet for uaktsomt drap etter at et ektepar ble påkjørt i en gangvei i Sandefjord fredag kveld, meldte seg for politiet lørdag.

To personer ble påkjørt i Lahelleveien i Sandefjord fredag kveld.
  • NTB

– Han tok selv kontakt med politiet i Sandefjord ca. klokken 16.30, opplyser jourhavende jurist Renate Tveite i Sørøst politidistrikt.

Det var et ektepar i 50-årene som ble meid ned da en sølvgrå Audi A3 av ukjente grunner skar ut av Lahelleveien i Sandefjord og over på gang- og sykkelstien som går parallelt.

Politiet varslet om ulykken ved 20-tiden fredag kveld. Litt før midnatt kom opplysningen om at kvinnen som ble skadet, var død. Ektemannen fikk lettere skader i påkjørselen.

Uaktsomt drap

Føreren av Audien stakk av etter ulykken, og bilen ble først funnet klokken 21.52 på Hasle i Sandefjord. Lørdag ettermiddag tok politiet ut siktelse mot mannen i 30-årene før han meldte seg for politiet.

– Han er pågrepet og blir nå kjørt til sentralarresten i Tønsberg. Planen videre er å ta innledende avhør i løpet av kvelden eller tidlig søndag morgen, opplyste Tveite i pressemeldingen fra politiet.

Politiet opplyste imidlertid lørdag kveld at den siktede mannen ikke vil bli avhørt før midt på dagen søndag. Det er ikke opplyst om mannen har fått oppnevnt noen forsvarer.

Etter avhøret søndag vil det bli tatt stilling til om mannen skal framstilles for varetekt eller ikke.

Les også

Kvinne døde etter påkjørsel på gangvei – sjåføren stakk av

Tveite opplyser at den siktede ikke er bilens eier, men at det er en kvinne som befinner seg i utlandet. Ifølge Sandefjords Blad skal den siktede være kvinnens eksmann.

– Vi har ingen opplysninger om at bilen skal være stjålet eller at den ble benyttet uten tillatelse fra eieren, sier Tveite.

Lørdag ettermiddag arbeidet politiet fremdeles med både taktisk og teknisk etterforskning av påkjørselen.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. Sandefjord
  3. Politiet
  4. Tønsbergs Blad
  5. Vestfold
  6. Bil