Facebook får skylden for hver tredje skilsmisse

En av tre briter oppgir nå det populære sosiale mediet som årsak til at ekteskapet ryker.

FS00011801.jpg

Upassende meldinger til venner og bekjente av det annet kjønn oppgis som hovedgrunn, viser en fersk spørreundersøkelse fra de britiske øyer.

Les også

Foreldre sladrer på nett om ungdommens festing

Når ektepar går fra hverandre, er altså en av de store grunnene de oppgir til dette, at en av partene har kontakt med og sender det den andre part anser som ”upassende” meldinger til ekskjærester og andre personer på Facebook.

Sosiale medier — hovedkanal for moderne kommunikasjon

”Sosiale medier er blitt et av våre hovedredkskap til kommunikasjon og er i ferd med å overta for både E-post og SMS”, skriver en talsmann for nettstedetDivorce-Online, som har fått utført undersøkelsen, i en pressemelding.

Les også

Slik har Facebook og iPhone reddet liv

” Hvis noen vil ha et utenomekteskapelig forhold med eller flørte med en person av det annet kjønn, er de sosiale mediene nå de nærmeste stedene å gjøre det. Bruken av Facebook som arnea for å skrive meldinger om og beskrivelser av tildligere kjærester – til venner og bekjente, er blitt ganske vanlig”.”Begge parter bruker nettstedet for å lufte ut og beskrive sin utilfredshet om hverandre”, forteller vedkommende videre i pressemeldingen.

Stor økning på to år

Den samme undersøkelsen ble gjort med 5000 respondenter for to år siden også. Da svare ”bare” 20 prosent at hovedårsaken til bruddet skyldtes den andre parts aktiviteter på Facebook.

Les også

- Dataorm har stjålet 45 000 Facebook-passord

Partnerens adfard som bunner ut i et brudd er imldertid forholdsvis lik, både i 2009 og nå rett før jul i 2011. Det er tre hovedgrunner som oppgis:1. Upassende meldinger til personer av det annet kjønn

  1. Ekskjærester skriver upassende eller ubehagelige meldinger om hverandre
  2. Facebook-venner omtaler partnerens oppførsel