Trekker seg fra alle verv i Frp

Liv Løberg trekker seg fra alle verv i Frp etter avsløringene om CV-juks.

Liv Løberg mistet jobben da det ble kjent at hun hadde forfalsket vitnemål. Nå har hun trukket seg fra alle verv i Frp.

Det opplyser Fremskrittspartiet i dag.

Løberg hadde en samtale med fylkesleder i Akershus, Kari Kjønaas Kjos, der de skal ha blitt enige om at hun trekker seg.

— Jeg var enig med Liv Løberg at hun skulle ta kontakt i dag etter at hun har brukt den siste uken til å tenke. Hun meddelte meg at hun ønsker å fratre alle sine verv i Frp, sier Kjos til Aftenposten.no

Løberg har inntil søndag vært aktiv i kommune- og fylkespolitikken i Akershus Frp.

Les mer:

Ikke presset

— Jeg mener det er en riktig beslutning av Løberg, men hun har ikke blitt presset av oss til å trekke seg. Dette var hennes egen avgjørelse, sier Kjos.

For ti dager siden ble det kjent at Løberg hadde jukset med sin CV, der hun hadde oppgitt å ha studert ved tre studiesteder hvor hun aldri hadde vært student.

I tillegg til å ha verv i Frp, jobbet hun som administrasjonssjef i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell. Løberg er også gift med Stortingets sikkerhetssjef, Gerritt Løberg.

Løberg innrømmet forfalskningen da VG begynte å undersøke saken.

— Det har tatt litt over en uke før denne meldingen kommer, rett og slett fordi det ikke har hastet ettersom det ikke er noen politiske møter nå på sommeren, forklarer Kjos.

Les mer:

Les også

Løberg-saken til politiet til uken

Vanskelig

Hun innrømmer at den siste tiden har vært vanskelig.

— Det er alltid vanskelig når noe sånt skjer, og spesielt siden vi kjenner henne så godt. Jeg må jo innrømme at jeg har vært litt i sjokk den siste uken, og det har vært vanskelig å forstå, sier Kjos.

Kjos sier at Løberg selv er svært preget etter det enorme medietrykket den siste tiden.

- Hun har sagt til meg at hun ikke visste at det gikk an å ha det så vondt, og at det har vært en tung tid.

Løberg sa til Kjos at hennes avgjørelse om å nå trekke seg er begrunnet i respekt for partiet. Kjos innrømmer saken ikke har vært bra for Frp i Akershus.

- Dette har ikke vært noen god sak for verken Frp, hennes arbeidsplass eller politikere generelt.

Liv Løberg sa opp sin stilling som administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell umiddelbart etter avsløringene i forrige uke.

Hun har vært sjef ved kontoret som blant annet arbeider med å undersøke eksamensbevis og CV’er til jobbsøkere i Helse-Norge.

Løberg var medlem av fylkestinget i Akershus. Denne stortingsperioden er hun 5. vararepresentant for Frp i Akershus. I perioden 2001-2005 var hun vararepresentant.

Stabssjef i Frp, Geir Mo, ønsker ikke å kommentere saken.

Les mer: