Ving-konkurrentene kan rammes av Thomas Cook-konkursen

Flere passasjerer i konkurrerende selskap kan få problemer, fordi de skulle ha fløyet med Thomas Cook eller Ving. Men selskapene jobber på spreng for å løse problemene.

Solhungrige nordmenn som har eller skal reise på charter kan få merke virkningene av konkursen til eierselskapet til Ving.

Siste: Ving opplyser i en pressemelding ved 20.30-tiden mandag kveld at flyene vil gå som normalt fra tirsdag morgen.

Konkurransen i charterbransjen er tøff, men selskapene samarbeider også. Dette kan nå skape problemer for kunder som har reist eller om kort tid skal reise med konkurrentene til Ving. Vings konkurrenter jobber med å skaffe seg oversikt over hvem som rammes og hvordan de skal få passasjerene frem.

For Ving kunder som skal reise for eksempel i høstferien, er det fortsatt muligheter til å finne turer sydover.

TUI

– For oss så gjelder det nå å full oversikt over våre kunder som eventuelt er booket på et Thomas Cook-fly, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI Norge.

Og hun forklarer at selskapet har en flyvning denne uken, 59 personer fra Oslo til Gran Canaria.

– Vi jobber nå med å finne alternativ flyløsning for dem, sier hun.

Hun forklarer at selskapet har delt charterfly også med SAS. De flyvningene går som vanlig.

– Vi ser nå økt pågang både på nettsidene våre og til kundesenteret vårt, ca. 60 prosent av dagens henvendelser er fra kunder som har bestilt en reise med Ving og mange ønsker nå alternativer til årets høstferie først og fremst. Vi jobber så raskt vi kan med å betjene alle henvendelsene som nå kommer inn, forklarer hun.

Apollo

– Dette er veldig trist, for hele bransjen og alle involverte. For vår del går alt som normalt. Vi har ett fly som vi deler med Ving, til Hurgada i Egypt. Det letter ikke opp før 18. oktober. Der leter vi etter alternativer nå, forklarer Beatriz Rivera, PR- og innholdsansvarlig i reisebyrået Apollo, en av Vings hovedkonkurrenter i Norge.

Apollo merket økt pågang allerede i morges.

– Noen lurer på om de påvirkes, andre vil ha nye reiser, forklarer hun.

Ifølge henne er ikke høstferien helt fullbooket, så du kan fortsatt komme på ferie.

– Vi har også ruteflypakker. På de tradisjonelle charterreisene har det vært godt fylt opp en stund. Ingen av våre andre flyvninger påvirkes av dette, sier hun.

Detur

Detur har ikke egne flyvninger fra Oslo i år, men har merket en viss pågang av passasjerer, opplyser selskapet på sin pressetelefon.

Hos ticket.no, som selger for blant annet Apollo, Ving og Tui, har man merket økt pågang, forklarer Ellen Wolff Andresen i en e-post til Aftenposten.

Ticket.no har ikke egne reiser.

– Kunder vil vite hva som skjer med deres reise. Vi henviser til informasjon fra Ving, forklarer hun og skriver at siden Ving Norden ikke er konkurs, gjelder Vings vanlige avbestillingsregler. Kunder som vil booke til en annen reise kan ikke «flytte over» pengene sine til f.eks. Apollo eller TUI.

– Vi avventer mer info fra Ving og er beredt på å takle økt pågang, avslutter hun.