Regn, mer regn – og litt sol

Men ikke særlig varmt. Det fine sommerværet har stort sett glimret med sitt fravær, og det blir ikke stort bedre den neste uken.

Mer paraplyvær i stedet for bikinivær i vente.

Sjekk været der du bor

Solhungrige nordmenn må fortsatt smøre seg med tålmodighet.

— Nei, det blir ikke fint sommervær den neste uken heller. Det blir litt sånn som vi har hatt det i hele sommer, sier vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk Institutt.

— En og annen dag er det fint. Men bygene kommer innimellom, og det er skiftende skydekke, det blir ikke skyfritt og varmt, fortsetter hun.

Selv om været er ganske bra Østafjells i dag onsdag, kommer det nedbør inn over landsdelen i løpet av kvelden — først i Agder, deretter beveger det seg inn over Telemark i løpet av natten. Torsdag morgen er det ventet ganske kraftige byger her, og i Agder-fylkene og Telemark varsles det mye nedbør, lokalt med torden.

— Nedbøren brer seg nordover, så også lenger nord på Østlandet kan det bli kraftige byger med torden torsdag, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg Horjen.

— Det blir en grå dag med en god del nedbør Østafjells og i fjellene i Sør-Norge.

Regn og torden

Vestlandet får mye av det samme torsdagsværet: Regnet kommer først i sør, så fra i natt blir det regnbyger og utrygt for torden i Rogaland, senere også i Hordaland.

Sogn og Fjordane får derimot stort sett oppholdsvær torsdag, mens Møre og Romsdal og trøndelagsfylkene får litt regn i de sørligste områdene — og kanskje etter hvert litt pent fredagsvær.

Det varsles regn og regnbyger i Nordland og Troms, etter hvert regnbyger og lokalt kraftige byger i sør. Men i Troms kan det bli oppholdsvær fredag kveld.

I Finnmark ventes det også litt oppholdsvær, men det kan komme regnbyger og torden på vidden i natt. Og øst i fylket blir det regnbyger fra torsdag ettermiddag, kan hende med torden i sør.

Det blir uendrede eller litt lavere temperaturer østafjells frem mot helgen. På Vestlandet stiger temperaturene litt, mens det i Nord-Norge blir omtrent uendrede temperaturer - i Finnmark uendret eller litt varmere. Det samme er ventet i Trøndelag, Møre og Romsdal.

12 grader

— Fra fredag fortsetter det med regnbyger i Sør-Norge. Møre og Romsdal og Trøndelag får ganske ålreit vær, mens Nord-Norge får mye regnbyger på fredag, og skiftende bris.

De som bor i Agder, ytre strøk av Telemark og Østlandet sør for Oslo, kan få stort sett fin vært på fredag. Ellers i Sør-Norge er det regnbyger som gjelder.

I Sør-Norge ventes det uendrede eller litt lavere temperaturer. På Sørlandet og i Vestfold og Østfold kan kvikksølvet krype opp til 19-20 grader. Men nord på Østlandet blir det uendrede eller litt lavere temperaturer, trolig rundt 16 grader.

På Vestlandet og i Nord-Norge vil gradestokken vise mellom 12 og 15 grader.

Sol på lørdag - noen steder

Lørdag viser værvarselet at det kommer enkelte regnbyger nord for Oslo, men nær kysten og i Agder blir det stort sett fint vær.

På Vestlandet fortsetter fredagsværet med skyer, enkelte regnbyger og mest nedbør i Hordaland og Sogn og Fjordane.

— Mens Rogaland, Møre og Romsdal og Trøndelag får mye oppholdsvær og endel sol, opplyser meteorologen.

Nordland får regnbyger nord for Salten, men eller stort sett fint vær. For Troms og Finnmark varsles det pålandsving, regnbyger og for det meste overskyet.

For Spitsbergen meldes det om nordavind, endel skyer og kanskje regnbyger fredag og lørdag.

Lavtrykk gir vått vær

Søndag, mandag og tirsdag får både Sør-Norge og Nord-Norge regnbyger, de to siste dagene kraftige byger. Det er et lavtrykk som passerer østover som er årsaken til at vi får grått og vått vær.

— Men i Midt-Norge ser det litt bedre ut. I Nord-Trøndelag og Nordland blir det litt skyer, men ikke noen nedbør av betydning, sier Mariann Foss.

Temperaturene blir litt stigende stort sett over hele landet, særlig på mandag, og litt varmere luft kommer inn over landet.

- Onsdag til fredag blir det stort sett lettere vær i hele Norge, med færre byger og en mulighet for sol innimellom, sier meteorologen.

— Det kan komme ettermiddagsbyger, men det blir ikke så mye av nedbøren, og det blir fortsatt rolige vindforhold. Det blir litt lavere temperaturer i Sør-Norge, ellers uendret.

- Det blir ikke skyfritt og varmt

Kort oppsummert er det altså ustabilt vær også til neste helg.

— Det er Midt-Norge som får mest oppholdsvær fra neste lørdag. Ellers blir det mye regnbyger over hele landet, men tendenser til litt lettere vær onsdag til fredag neste uke. Men det blir ikke skyfritt og varmt.

- Paraplyvær i stedet for bikini?

- Ja, det blir ikke så mye bikinivær, nei.