Norge

Nokia lanserer mobilkamera med 41 megapiksler

BARCELONA (Aftenposten.no:) Det manglet ikke på nye telefoner eller store ord da Nokia lanserte syv nye mobiler mandag.

1200-nokia-808-pureview-group.jpg
  • Klaus Børringbo
    Leserutviklingssjef
nokia Lumia 610 copy.jpg
nokia Asha 302.jpg

— Dette er verdens beste mobilkamera, den setter en helt ny standard for mobile bilder, sa smarttelefonsjef, Joe Harlow på Nokias pressekonferanse på mobilmessen, Mobile World Congress i Barcelona.

Joe Harlow fra Nokia og Microsofts Windows Phone-sjef, Terry Myerson presenterte Lumia 610 i Barecelona, mandag.

Nokia 808 Pure View er en klassisk Nokia smarttelefon, på deres oppgraderte, men gamle Symbian-plattform, som de lover å fortsette å oppdatere.Kameraet kommer med Carl Zeiss-teknologi. Den enorme oppløsningen gjør det ikke bare mulig å zoome inn på objekter i det bildet blir tatt, uten å miste skarpheten, men det skal også være mulig å zoome og gjøre utsnitt av bildene i etterkant, uten tap av detaljrikdom.

808 Pure View kommer på markedet i Europa i mai måned, til en pris av 450 euro, eller drøyt 4000 kroner.

Tett samarbeid med Microsoft

Steve Elop, finnenes nye toppsjef, som kommer fra Microsoft, presenterte Nokias nye Windows Phone (WP)-telefoner.

— Her på MWC for ett år siden hadde vi ingen nye telefoner og tjenester å vise frem, kun en helt ny strategi – basert på Microsoft mobile plattform. Siden har vi lansert tre WP-telefoner i Lumia-Serien, sa Elop.

Nokia Lumia 610.( Klikk for større versjon)

Det siste tilskuddet, Lumia 900 som ble lansert for det amerikanske markedet i januar, kommer nå i en mengde nye land, også Norge.I tillegg lanserte Elop en helt ny Lumia-telefon, kalt 610. Dette er en noe enklere og billigere WP-telefon. Den kommer også på markedet i løpet av våren, til en pris på 189 euro, eller i underkant av 2000 norske kroner.

Asia og Afrika på nett

Selv om Nokia de siste årene har tapt store markedsandeler i smarttelefonmarkedet, til Apple (iPhone) og Samsung, selger de fortsatt i bøtter og spann med enkle ”vanlige” mobiltelefoner i de såkalte utviklingsmarkedene, hovedsakelig i Asia og Afrika.

For disse markedene lanserte Nokia tre nye telefoner på sin Serie40-plattform.

— Veksten i bruken av Series40 er opp hele 250 prosent i løpet av det siste året, sa Elop.

Nokia Asha 202 og Asha 203 er enkle telefoner, med vanlig mobiltastatur og berøringsskjerm.

Asha 302 (Klikk for større versjon av bildet)

Nokia Asha 302 kommer med fullt, såkalt Qwerty-tastatur. Til denne telefonen lanserer nå Nokia også full Microsoft Exchange-tilgang.— Dette er ikke lenger bare enkle forbrukertelefoner, de kan nå også brukes som jobbtelefoner, sa sjefen for Nokias mobiltelefon-divisjon, Mary McDowell.

Det nye Exchange-programmet for Series40-plattformen, gir ikke bare tilgang til brukerens e-post, men også kontakter og kalender.

I tilknytning til Serie40-plattformen har Nokia utviklet en egen pakke med tjenester, kalt ”Life-Services”. Dette er tjenester beregnet på markedet dere brorparten av brukerne kun er på Internett via mobilen.

En egen tjeneste gjør det mulig å få hjelp med oversettelse til og fra engelsk på en rekke ulike språk.

Den inneholder også en egen helsekanal, som er bemannet 24 timer i døgnet, der man kan stille helserelaterte spørsmål og få råd og tips.

Les også

  1. Slik blir din nye mobil