Norge

Bøtela statsministeren og fire nakne damer - nå har han sagt opp jobben

Bomvokter Kjell Ove Trondplassen mistet gleden ved jobben sin etter medieoppmerksomheten.

Statsminister Jens Stoltenberg er blant dem som har fått gleden av å oppleve bomvokter Trondplassen i arbeid. Nå har bomvokteren sagt opp jobben. Reidar Teigen / Scanpix

 • Andreas Slettholm
  Kommentator

— Jeg har ikke glede av å gjøre jobben min lenger etter presseoppslagene. Det blir for mye fokus på person og ikke den jobben jeg gjør, sier Kjell Ove Trondplassen til gd.no.

Oppsynsmannen har flere ganger det siste året havnet i medienes søkelys.

Bøtela statsministeren

Han vokter en selvbetjent bom ved en privat vei i Gudbrandsdalen. I fjor stoppet han statsministeren på vei til en jaktmiddag i Lom, etter at bilen ikke hadde betalt avgiften på 50 kroner. Det endte med et straffegebyr på 400 kroner.

- Sjåføren sveivet vinduet ned og jeg ba om å få se bomkvitteringen. Det hadde han ikke. Han hevdet at han skulle kjøre flere turer og ville betale senere på kvelden. Det er ulovlig, du må betale for hver tur, forklarte Trondplassen den gang.

Bøteleggingen skapte rabalder, særlig lokalt i Lom. Mens veiselskapet forsvarte Trondplassen, kalte ordfører Simen Bjørgen bomsaken «en stor skam for hele Lom».

Noen dager stoppet han også førstestatsadvokat Bjørn K. Soknes etter ulovlig bompassering.

Krevde bot signert i nettoen

For tre uker siden fikk fire nakne kvinner møte bomvokterens årvåkenhet. De hadde oversett skiltet med informasjon om betalingen, og hadde tenkt til å ta et kveldsbad i Tesse i Jotunheimen. De hadde tatt av seg klærne da Trondplassen plutselig dukket opp.

Han krevde at de skulle betale den manglende bomavgiften på stedet. Og da kvinnene spurte om de ikke kunne få kle på seg først, nektet Trondplassen å flytte seg før boten var skrevet under.

De fire kvinnene opplevde det som noe ubehagelig å måtte signere en bot i nettoen, men Trondplassen ville ikke unnskylde seg.

Han har imidlertid sagt at han ikke visste at de fire var nakne, da han var vant til at folk som bader bruker badetøy. Han kommenterte også at han mente det var altfor mange som kjører gjennom bommen uten å betale avgift.

Føler seg uthengt

Nå har Trondplassen altså sagt opp jobben, og føler seg uthengt av medieoppmerksomheten.

- Jeg kan ikke sjansen på å bli uthengt igjen. Jeg har fått støtte fra alle som kjenner meg, og jeg føler meg presset ut av jobben, sier Trondplassen til gd.no.

Han jobber til daglig i Nav, men påpeker at det å si opp som bomvekter også har en økonomisk side for ham.

Hva veiselskapet nå skal gjøre, er ikke avklart. Det er mulig at det heretter blir SMS-betaling ved bommen, ifølge lokalavisen.

 1. Les også

  Stoltenbergs sjåfør betalte ikke bomavgift

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Nå kommer bomopprøret til Oslo – skal kjøre i sneglefart i protest mot 53 nye bomstasjoner

 2. OSLOBY

  Varsler to bomøkninger for elbiler

 3. OSLOBY

  Har du feilparkert? Nå får P-vakten melding om det på sin mobil.

 4. POLITIKK

  Siv Jensen om bompengebråk: – Jeg skjønner at folk er frustrert

 5. NORGE

  Pokémon-jakten viser hvorfor veiprising kan bli svindyrt i Norge

 6. POLITIKK

  Høyre inn i bomstriden i Oslo: Tre timers bompause på ettermiddagen