Siktet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra nekter å la seg avhøre

Mannen i 30-årene som er siktet for et mistenkelig dødsfall på Vinstra, vil ikke la seg avhøre. En mann i 60-årene ble funnet død torsdag kveld.

En mann i 30-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 60-årene ble funnet død i sin egen bolig på Vinstra i Gudbrandsdalen. Foto: Bjørn Berget / Dølen / NTB scanpix
  • NTB

Politiet fikk torsdag kveld melding om mannen i 30-årene. Han skal ha banket på dører i et boligkompleks på Vinstra og vært blodig og aggressiv.

Da politiet kom fram, fant de en livløs mann i 60-årene i en av boligene. Han ble erklært død på stedet, opplyste lensmann Jon Reidar Gaarder under en pressekonferanse fredag.

– Funnet av den døde og den blodige mannspersonen gjør at vi betegner dødsfallet som mistenkelig, sa Gaarder.

Den siktede er i midten av 30-årene. Han er siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

En mann i 20-årene meldte fra om hendelsen. Han ble også pågrepet og siktet i saken, men er nå sjekket ut. Han er ikke lenger mistenkt og har status som vitne. Han skal avhøres av politiet innen kort tid.

Flere vitner er allerede avhørt i saken.

Vil ikke forklare seg

Den siktede har blitt forsøkt avhørt, men ville ikke avgi forklaring.

– Vi skal prøve igjen senere i ettermiddag, sa politiadvokat Lars Rune Ringvik.

Hans forsvarer, advokat Kåre Lund, vet ikke hvordan mannen stiller seg til siktelsen, ifølge Gudbrandsdølen Dagningen.

– Så langt har jeg bare hatt en kort telefonsamtale med ham. Vi ble enige om at vi skal snakke sammen i løpet av ettermiddagen eller kvelden, sier Lund.

Ber om fire ukers varetekt

Mannen vil fremstilles for fengsling på Hamar lørdag. Politiet har bedt om fire ukers varetekt.

Politiet vil ikke kommentere om det er en relasjon mellom den siktede og den avdøde mannen, men de to har bodd ved siden av hverandre i en årrekke, opplyser Gaarder.

Politiet er ellers tilbakeholdne med opplysninger. De vil ikke si om det er funnet våpen på åstedet eller om mannen i 60-årene var et tilfeldig offer.

Fortsatt trygt

Dette er den andre alvorlige hendelsen på Vinstra det siste året. Lensmannen sier at sakene preger bygda.

– Dette kommer til å berøre bygdesamfunnet vårt. Vi vil forsikre befolkningen om at det fortsatt er trygt å bo på Vinstra, sier han.

En 16 år gammel jente ble drept på Vinstra i oktober i fjor. En 17 år gammel gutten er dømt til 13 års forvaring for drapet, men har anket dommen.