Norge

Alle ulvene i Letjennareviret kan bli felt

Sekretariatene til rovviltnemndene anbefaler at det felles inntil åtte ulver innenfor ulvesonen og inntil tolv utenfor sonen.

Sekretariatene til rovviltnemndene anbefaler å felle inntil 20 ulver i vinter. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

 • NTB

Målet med fellingen innenfor ulvesonen er å ta ut hele Letjennareviret, som i hovedsak ligger i Elverum kommune i Hedmark.

Hvor mange ulver som skal felles, blir bestemt i fellesmøtet de to rovviltnemndene skal ha 20. august, skriver Nationen.

Sekretariatene mener at bestandsmålet i 2020 kan nås selv om et helt revir felles. De peker også på at det er stor innavl i den skandinaviske ulvestammen. Letjennareviret pekes ut fordi reviret har vært etablert i samme område over lengre tid.

«Det drives et aktivt beitebruk i området som omfattes av Letjennareviret. Det holdes både sau og storfe på innmarksbeite, i tillegg går også noe storfe fritt på utmarksbeite. Fram til 2007 var det til dels omfattende skader på sau som ble sluppet på utmarksbeite i området. Det var ikke lenger mulig å slippe sau på utmarksbeite, og det ble derfor gjennomført omfattende omstilling i beitenæringen», skriver sekretariatene i innstillingen.

Sekretariatene anbefaler også felling av inntil tolv ulver utenfor ulvesonen. Fellingene skal skje i Akershus og deler av Hedmark, men enkelte områder i Stor-Elvdal og Rendalen i Hedmark blir anbefalt å unntas fra jakt. Grunnen er at det er funnet spor etter en valp i Deisjøreviret, og ved å unnta disse områdene fra jakt, håper sekretariatet å unngå at voksne dyr i reviret blir felt før eventuelle valper kan klare seg selv, står det i innstillingen.

Les mer om

 1. Hedmark
 2. Ulv
 3. Rovdyrforvaltning

Flere artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Regjeringen sier ja til felling av én av tre ulveflokker

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Elvestuen glefser mot «rovdyrfiendtlig» Ap

 3. NORGE
  Publisert:

  For første gang siden 1890-tallet er en bjørnebinne med unger skutt under lovlig jakt

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Stortinget vil stanse utvidelse av ulvesonen

 5. VITEN
  Publisert:

  Forskere: Små forvaltningsregioner for rovdyr er en dårlig idé

 6. DEBATT
  Publisert:

  Norge må samarbeide med svenskene om felles forvaltning av bjørn og ulv