Norge

Sommervarmen lar vente på seg – kjølig flere steder i landet

Temperaturene vil over hele landet være lave denne uken, og stabile og varme sommerdager lar vente på seg.

Det blir kjølig over store deler av landet denne uken, og flere steder kan det bli regn.
  • NTB-Siri Sønstelie

– Det ser ut som det fortsetter med relativt lave temperaturer denne uken. Nå er det et komplekst lavtrykk som ligger over Skandinavia som bringer kulden spesielt inn mot Sør-Norge, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill til NTB.

Selv om det vil bli varmest sørøst i landet, vil temperaturene holde seg under 20 grader. Kaldest vil det bli på Vestlandet og i Trøndelag, der det allerede tirsdag er ganske kjølig.

– I Troms kan det bli ganske greit, og det samme gjelder Svalbard. Spesielt inn mot helgen ser det ut til at det kan bli opp mot 15 grader på Svalbard, opplyser Eikill.

Les også

Men hetebølgen fortsetter i Europa

Nedbør

Mandag meldte meteorologene at snø og sludd er i vente i Nordfjord og Møre og Romsdal, og det ble derfor utstedt farevarsel på gult nivå. Ifølge statsmeteorolog Eikill vil snøgrensen være lavest fra tirsdag kveld og natt til onsdag, før den blir høyere fra torsdag.

Sommerhungrige nordmenn som venter på sommervarmen må smøre seg med tålmodighet, for stabile sommerdager kan la vente på seg.

– Den stabile sommervarmen med høye temperaturer og kun solskinn ser det ikke ut til at det blir denne uken, sier Eikill.

Over store deler av landet vil det kunne bli av og på med regn, hvor man både sør og nord i landet kan belage seg på bruk av paraply de kommende dagene, ifølge statsmeteorologen.

Kjøligere

Lengst nord ligger temperaturene på normalen for denne tiden på året. Men i de fleste fylker er det kjøligere enn normalt i juli, skriver Nettavisen.

– Både på Vestlandet og i Midt-Norge er det rundt ti grader under normalen. Det kunne nesten vært januar, følte jeg, da jeg syklet til jobb her i Bergen i dag, sier meteorolog Isak Slettebø ved Storm til avisen.

Normalt ville temperaturen ligget rundt 20 grader på Vestlandet, noe som også gjelder for Midt-Norge. Selv der vil det bli under ti grader. I Troms vil det kunne bli opp mot 15 grader, men også der vil temperaturene krype ned til rundt 10 grader, ifølge Slettebø.

Les mer om

  1. Vær
  2. Sommer