Norge
Othilie Østmo Haukeberg (9) og familien er på Trysilfjellet i høstferien. Med det samme de kom opp på hytta, satt hun i gang med å lage snømann sammen med bestefar.

Plutselig kom snøen: – Jeg har aldri før opplevd en høstferie som dette

Høstferien har vært hvit for dem som har vært i høyereliggende strøk på Østlandet. I strøk lenger ned valgte noen å reise tilbake i tid.

  • Mari Lund Wictorsen
    Mari Lund Wictorsen
    Journalist

Snart er høstferien over for de som bor i osloområdet, neste uke begynner den andre steder i landet. Lesere forteller begeistret om snø i fjellet, mens mange som bor i byen, har funnet på helt andre ting.

Les også

Høstens første snø har falt i Oslo

Uansett vær gjør hun yoga barbent. Marit Gaare Laache (53 i dag!) og hunden Millie er på Tempelseter i Eggedal i Buskerud. For første gang oppleves høstferien som en påske- eller juleferie. Så mye snø kan hun aldri huske å ha sett på denne tiden. – Jeg har aldri opplevd en høstferie som dette, sier Laache.
Kladdeføre i pelsen for hunden Millie.
Theodor (9) på vei opp til toppen av Valsfjellet på Gålå.
Anne Ingeborg E. Andersen med hunden på Trysilfjellet.
Brødrene Vetle (7), Emil (7) og Narve (3) hakker is på Korstjernet i Fåberg Vestfjell (Lillehammer kommune). Isspising fra vannet var også gøy, men det var det bror nummer fire som var mest ivrig på, og han var utenfor bildet.
Opprinnelsen til høstferien var å gi barna skolefri slik at de kunne hjelpe til på gården med den store potethøsten. Mange i Oslo avsluttet høstferien med potetplukking på Folkemuseet. Blant dem var Ninni Cathrine (2) og Lars Christian (31/2) som plukket med mamma Christine Rohde Næss og mormor Ragnhild Stamnæss. De store potetene var absolutt morsomst, men alle meitemarkene var kanskje like interessante.
6-åringene David Sneperger og vennen Matias Meltzer har vært med på potetplukking før, og de synes det er kjempegøy. Mamma og pappa, Goran og Jasmina Sneperger, hjalp til med gravingen.
Etter plukkingen blir potetene vasket.

Les mer om

  1. Snø
  2. Vær
  3. Meteorologisk institutt