Snart er høstferien over for de som bor i osloområdet, neste uke begynner den andre steder i landet. Lesere forteller begeistret om snø i fjellet, mens mange som bor i byen, har funnet på helt andre ting.

Uansett vær gjør hun yoga barbent. Marit Gaare Laache (53 i dag!) og hunden Millie er på Tempelseter i Eggedal i Buskerud. For første gang oppleves høstferien som en påske- eller juleferie. Så mye snø kan hun aldri huske å ha sett på denne tiden. – Jeg har aldri opplevd en høstferie som dette, sier Laache.
Arnt Christan Laache
Kladdeføre i pelsen for hunden Millie.
Arnt Christan Laache
Theodor (9) på vei opp til toppen av Valsfjellet på Gålå.
Jostein Ihlebæk
Anne Ingeborg E. Andersen med hunden på Trysilfjellet.
Inger Oliv Murud
Brødrene Vetle (7), Emil (7) og Narve (3) hakker is på Korstjernet i Fåberg Vestfjell (Lillehammer kommune). Isspising fra vannet var også gøy, men det var det bror nummer fire som var mest ivrig på, og han var utenfor bildet.
Stine Sandven-Thrane
Opprinnelsen til høstferien var å gi barna skolefri slik at de kunne hjelpe til på gården med den store potethøsten. Mange i Oslo avsluttet høstferien med potetplukking på Folkemuseet. Blant dem var Ninni Cathrine (2) og Lars Christian (31/2) som plukket med mamma Christine Rohde Næss og mormor Ragnhild Stamnæss. De store potetene var absolutt morsomst, men alle meitemarkene var kanskje like interessante.
Signe Dons
6-åringene David Sneperger og vennen Matias Meltzer har vært med på potetplukking før, og de synes det er kjempegøy. Mamma og pappa, Goran og Jasmina Sneperger, hjalp til med gravingen.
Signe Dons
Etter plukkingen blir potetene vasket.
Signe Dons
Signe Dons