Norge

Møt mamma Potter på nett

  1. juni slippes den femte boken om Harry Potter - allerede en garantert suksess for forfattermilliardær J. K. Rowling. Fem dager senere kan barn over hele verden møte henne på Internett, og få svar på alt mellom himmel og jord i Harry Potters univers.

Klokken 17 norsk tid 26. juni inntar Rowling scenen på Royal Albert Hall i London for å lese fra den "Harry Potter og føniksens orden" og fortelle om Harry Potters verden. Hun skal intervjues av komikeren Stephen Fry, og i salen sitter rundt 4500 barn. I tillegg skal hele evenementet sendes på Internett, slik at millioner av lesere over hele verden kan få sjansen til å følge med — og spørre om det de lurer på.

Seansen er gratis, og Internett-bukere kan velge mellom ulike kvaliteter på sendingen - tilpasset alt fra 56k modem til bredbånd. Alle kan sende inn sine spørsmål på forhånd - og noen kan få sjansen til å stille spørsmålene direkte til mamma Potter pr. video.

For MSN er nettpraten med Rowling garantert en gullgruve. Alle som vil følge med på intervjuet, må nemlig laste ned og installere gratisprogrammet Windows Media Player. I tillegg lokker MSN med at man kan "møte" andre Harry Potter-fans via chat-programmet MSN Messenger.

For tre år siden sendte MSN en Madonna-konsert fra Brixton Academy direkte på nett. Sendingen ble en kjempesuksess, slev om serverne knelte flere ganger underveis på grunn av den enorme pågangen. Denne gangen er kapasiteten økt betraktelig. Nettsendingen med J.K. Rowling vil etter alt å dømme bli tidenes live-evenement på Internett.

(Aftenpostens nettutgave)

Les også