Seks eliteserielag ute av cupen

Hele seks eliteserielag forsvant ut av cupen i onsdagens tredje runde: Vålerenga, Odd Grenland, Viking, Molde, Fredrikstad og Sogndal.

Fram til onsdag hadde eliteserielagene vunnet 30 kamper på 30 forsøk i årets fotball-NM, men så ble det plutselig veldig vanskelig. Fire seirer og seks tap var fasit for de ti toppserieklubbene som prøvde seg onsdag.

Det startet med Vålerengas svært overraskende 2-3-tap mot 2. divisjonsklubben Bærum.

Freddy dos Santos sendte Vålerenga i ledelsen på Kadettangen kunstgress. Deretter ble det bare frustrasjon for Vålerenga. Kim Nysted ordnet to mål, mens Bjørnar Sund la på til 3-1 for Bærum.

En frustrert Kjetil Rekdal byttet seg selv inn etter halvspilt annenomgang og scoret like etterpå. Men det ble et mål til ingen nytte for Vålerenga, som er på bronseplass i eliteserien.

Foran 10.000 tilskuere på Viking Stadion ordnet Espen Sola 2-1 til Bryne syv minutter før slutt. Slakteren, som tidligere har prøvd seg i Viking, sørget dermed for at hjemmelaget fortsatt står uten seier på sin nye stadion.

Også i Molde ble det en trist kveld for hjemmelaget. Anders Hasselgård sendte Molde i ledelsen etter 70 minutter, men mål av Rune Thuestad syv minutter senere, samt Kenneth Torstveits scoring i første ekstraomgang sørget for nok en cupbombe.

Sogndal tapte for Mandalskameratene som for anledningen opptrådte i Sogndals reservedrakter. Det ble en flau forestilling for hjemmelaget.

— Måten vi taper på er bare pinlig. Sånt skal ikke skje, sa en hoderystende Sogndal-keeper Terje Skjeldestad etter Vards fortjente 2-1-seier.

Odd Grenland, som er nummer fire på tabellen, tapte for Haugesund. Fredrikstad greide bare 1-1 i østfoldderbyet mot Moss, selv om mossingene måtte spille ekstraomgangene med ti mann etter en utvisning. Tom Reidar Haraldsen kunne sette inn det avgjørende straffesparket til 5-3 for Moss.

Les også

Alle resultatene fra 3. runde i NM

<b>Bombe. </b> Bærums Bjørnar Sund (til venstre) jubler etter 3-1-scoringen mot Vålerenga.