Norge

Populær meny i 9. klasse:

FRUKTSALAT

(4 porsjoner)

1 eple

1 pære

1 appelsin

3 bananer

1 klase druer

1 ss hakkede nøtter

3 ss appelsinjuice

Tilbehør: Is

JARLSBERGTORSK:

(2 porsjoner)

400 g torskefilet

3 ts salt

3 krm pepper

2 tomater i skiver

3 ss finsnittet purre

75 g revet jarlsbergost

ca. 1 dl fløte

200 grader Slik gjør du:

Legg fiskestykkene i en smurt, ildfast form. Dryss salt og pepper over. Legg i tomat-skivene og dryss purre over fisken. Dryss ost på toppen. Hell over fløten og stek til osten er gyllen.

HASSELBACKPOTETER:

4-5 poteter

1 ss olje

2 ts salt

3 ss strøkavring

1 ss hvit ost, revet

225 grader, 45 minutter Slik gjør du:

1.Vask og skrell potetene, Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen.

2.Sett potetene i en smurt, ovnsfast form med skivene opp. Pensle med olje og sett formen midt i ovnen.

3.Pensle med olje en gang til mens potetene steker.

4.Strø med salt, strøkavring og ost mot slutten av steketiden.

APPELSINRIS:

1 dl grøtris

2 appelsiner

2 ss sukker

3 ts vaniljesukker

2 dl kremfløte Slik gjør du:

1.Kok risen etter anvisningen på pakken.

2.Hel grynene i en melsikt og skyll dem under kaldt vann. La vannet renne av.

3.Skrell appelsinene, del dem i båter og skjær eller klipp båtene i biter.

4.Bland ris, appelsinbiter (gjem noen til pynt) og sukker.

5.Visp fløten stiv og bland den forsiktig i risblandingen. Pynt med appelsinbåter.

Kilde:

Fra "boller til burritos" og Astrid Lundberg Fredriksen

Les også

  1. To av ti gutter lager mat

  2. Fruktsalat på timeplanen:

  3. Flere gratis kokebøker