Mann funnet død på Ålgård – to personer siktet for drap

Tre personer er siktet i Ålgårdsaken - to for drap og en for bevisunndragelse. Alle er bosatt i regionen. En 21 år gammel kvinne ble pågrepet lørdag, siktet for drap. Natt til mandag ble også en 29 år gammel mann pågrepet.

Kriminalteknikerne Silje Matre og Eskil Eide gjør seg klar til å undersøke åstedet på Ålgård.

Også han er siktet for drapet på en mann som ble funnet i en leilighet på Ålgård.

Den 21 år gammel kvinnen er siktet for drap. Hun ble pågrepet lørdag kveld, og gjennomførte en samtale med politiet søndag ettermiddag.

Kvinne nekter straffskyld

– Hun sier at hun ikke har kjennskap til dette dødsfallet. Min klient nekter straffskyld, sier den 21 år gamle kvinnens forsvarer, advokat Jarle Rudi ved Sørlandsadvokatene.

Rudi kommer til Stavanger mandag morgen for å bistå sin klient videre i saken.

– Hun har hatt en samtale med politiet søndag ettermiddag. Jeg er litt usikker på hvor formell denne samtalen var og om det kan kalles et avhør, men hun har i hvert fall hatt en prat med politiet. Så får vi se om det eventuelt blir et nytt avhør mandag, sier Rudi, som tidligere har representert kvinnen.

– Jeg har vært hennes forsvarer i tidligere saker, ja, sier Rudi.

Ifølge politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt skal den 21 år gamle kvinnen ha bodd i leiligheten der avdøde ble funnet.

Den drapssiktede kvinnen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett mandag ettermiddag.

29 åring pågrepet natt til mandag

29-åringen som politiet aktivt har leitet etter, ble pågrepet i en bolig på Høle i Sandnes, natt til mandag.

Politiet har jaktet på den 29 år gamle drapsmistenkte mannen siden lørdag.

Klokken 04.33 natt til mandag ble han pågrepet i en bolig på Høle, skriver politiet i en pressemelding.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og 29-åringen ble av helsemessige årsaker fraktet til sykehus. Det er uklart når mannen kan bli avhørt, ifølge politiet.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, men mener vi nå har kontroll på personene som har vært involvert i saken, sier politiadvokat Lars Ole Berge.

Vet hvem avdøde er

Politiet har fått bekreftet identiteten på avdøde, og han vil bli obdusert mandag.

Politiet mener det er sannsynlig at avdøde ble drept, men dette blir ikke endelig avklart før politiet har fått obduksjonsrapporten. Obduksjonen vil finne sted mandag, opplyser politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt, i en pressemelding søndag formiddag.

– 29-åringen er tidligere kjent av politiet.

Siktet for bevisunndragelse

Den tredje siktede er en 21 år gammel mann. Han er siktet for bevisunndragelse.

– Mannen ble pågrepet lørdag ettermiddag og har i avhør forklart seg i samsvar med siktelsen, sier Berge.

Alle de tre siktede er bosatt i regionen.

Det var lørdag formiddag politiet ble varslet om et mistenkelig dødsfall i en omsorgsbolig på Ålgård. Avdøde bodde ikke i bofellesskapet, ifølge Berge.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner av bevegelser i tilknytning til leiligheten i perioden tirsdag-fredag denne uken. Politiet kan kontaktes på 02800.

Innsatsleder Tore Bamberg opplyser at den avdøde er en mann.
Politiet lette på flere adresser for å finne den tredje siktede. Berge ønsker ikke å kommentere konkrete politiaksjoner.

Inger Marie Sunde er forsvarer for 21-åringen som er siktet for bevisunndragelse. Hun har vært med ham i avhør. Han har foreløpig ikke tatt en formell stilling til skyldsspørsmålet.

– Min klient samarbeider med politiet og hjelper dem så langt han kan. Jeg håper og tror at det ikke blir aktuelt med varetektsfengsling, og at han blir sluppet ut mandag.

– For meg er det helt åpenbart at han ikke har noe med det tragiske dødsfallet på Ålgård å gjøre, sier hun.

Kommunalt ansatt varslet

Politiet gjorde lørdag ettermiddag undersøkelser på åstedet.

– Vi går foreløpig ikke ut med flere opplysninger, vi er i startfasen av undersøkelser og etterforskning, sier operasjonsleder Dag Steinkopf i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet lørdag ettermiddag.

Politiet gjør i forbindelse med det mistenkelige dødsfallet undersøkelser på en adresse i Gamle Ålgård.

– Jeg kan bekrefte at det var en kommunalt ansatt som varslet politiet om det mistenkelige dødsfallet. Det er en mann som er funnet død, opplyser innsatsleder Tore Bamberg til Aftenbladet.

Politiet undersøker et mistenkelig dødsfall på denne adressen på Ålgård.

– Vi har en leder på plass som ivaretar de ansatte, sier Lillian Ydstebø, kommunal rådgiver for helse og velferd i Gjesdal kommune.

I omsorgsboligen er det fem leiligheter, og det bor en bruker i hver leilighet. I tillegg er det en leilighet for ansatte.

Hun forteller at både beboerne, de pårørende og de ansatte vil bli fulgt nøye opp i dagene som kommer.

– Siden i går har vi hatt ekstra samtaler med brukerne og de pårørende.

Leder for omsorgsboligene er også leder i kommunens kriseteam. Han har hatt samtaler med de ansatte, både i grupper og individuelt.

– Vi har også kontakt med de som har jobbet i løpet av uken og den som meldte det inn.

Hun utelukker ikke at det har vært alvorlige episoder i omsorgsboligene tidligere.

– Dette er brukere med omfattende behov for tjenester og hjelp, så det har nok forekommet hendelser tidligere, uten at jeg kan gi eksempler på noen konkrete episoder, sier hun.

Politiet befant seg lørdag klokken 15 utenfor Gjesdal ungdomsskole.