Norge

Én person pågrepet etter skyteepisoden på Ensjø

Skytingen fredag skjedde i et trafikkert kryss rett ved Ensjø T-banestasjon, og flere var vitne til hendelsen. Her snakker politiet med et av vitnene på stedet kort tid etter skytingen. Foto: Jan Tomas Espedal

En mann i 20-årene er pågrepet etter at det ble løsnet skudd mellom to ungdomsgjenger på Ensjø fredag kveld.

 • Andreas Bakke Foss
  Journalist
 • Thomas Olsen
  Journalist

Mannen er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen og knyttes til stedet og hendelsen fredag, ifølge politiet.

– Han er en kjenning av politiet og vil bli forsøkt avhørt i formiddag, sier Henrik Rådal, jourhavende jurist i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke si hvor pågripelsen skjedde.

– Vi utelukker ikke flere pågripelser i løpet av dagen, sier Rådal.

Søndag ettermiddag er det fortsatt kun én pågrepet, men politiet sier de har flere mistenkte.

En tilfeldig bil med to voksne og to barn ble truffet av et skudd på Ensjø fredag kveld. Kun tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadet. Kulen gjennomhullet bildøren til familien.

En bil med to voksne og to barn havnet midt i et oppgjør mellom to gjenger. Ingen ble skadet, men et prosjektil traff døren på familiens bil. Foto: Jan Tomas Espedal

– Hold uskyldige utenfor

At skytingen skjedde tidlig på kvelden og at det rammet en barnefamilie som tilfeldigvis kjørte forbi, opprører naboene på Ensjø. Dagen etter forteller de Aftenposten at de er redde.

– Jeg pleier ikke å bli veldig bekymret når slike ting skjer, og er ikke av dem som ville holdt barna unna uteområdene. Men dette liker jeg ikke, sier Vibeke Almquist.

Vibeke Almquist er opprørt over at et opprør mellom to grupperinger har rammet tilfeldig forbipasserende. Hun bor like i nærheten av der skytingen skjedde fredag kveld. Foto: Espedal, Jan Tomas

Hun bor like ved der skytingen skjedde og kommer med en klar oppfordring til de som skjøt:

– Hold uskyldige utenfor. Det er fullstendig uakseptabelt at en småbarnsfamilie i en tilfeldig bil ble truffet, sier hun.

Vitneavhør og video

Lørdag ettermiddag jobbet Oslo-politiet med vitneavhør samtidig som de innhentet videoovervåking i området.

Målet er å kartlegge hendelsesforløpet og identifisere eventuelle gjerningspersoner.

– Vi har en formening om hva som har skjedd, men er ikke ferdig med å kartlegge hendelsesforløpet, sa Henrik Rådal, jourhavende jurist i Oslo politidistrikt lørdag.

Foran på venstre dør var det et tydelig hull, trolig etter å ha blitt truffet av et prosjektil, avfyrt på Ensjø fredag kveld. Foto: Thomas Olsen

 • Uskyldig familie havnet i kryssild: Bil med to barn ble truffet i væpnet oppgjør på Ensjø

Kartlegger grupperingene

Lørdag ettermiddag hadde politiet identifisert enkelte personer etter skytingen.

– Informasjonen vi har nå er at det var to grupperinger med personer i alderen 18–25 år som har hatt en konflikt slik at det er blitt avfyrt skudd som har truffet en tilfeldig forbipasserende bil, sa Rådal til Aftenposten.

Politiet kartlegger også de involverte grupperingene og hva som var bakgrunn for ungdommene angrep hverandre på åpen gate i Oslo.

Les mer om

 1. Skyting
 2. Krim
 3. Politiet
 4. Oslo