Flere uker før ulykkesrapport fra Rjukan er klar

Det vil ta en god stund før ulykkesrapporten etter Rjukan-ulykken, der fem personer mistet livet, er klar, opplyser politiet.

Tre kvinner og to menn omkom søndag etter at den amerikanske veteranbilen kjørte rett fram og inn i fjellveggen i denne svingen på Rjukan nær Gaustatoppen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Tre kvinner og to menn omkom søndag etter at den amerikanske veteranbilen kjørte inn i en fjellvegg på Rjukan nær Gaustatoppen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Fem personer døde da en veteranbil krasjet i en fjellvegg på vei ned fra Gaustatoppen mot Rjukan søndag. Bilen ble kjørt til veistasjonen på Notodden i løpet av natten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi er ferdige med de avhørene vi skal ta, men den tekniske ulykkesrapporten er trolig ikke klar før om flere uker, eller en god stund, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Robert Strand hos politiet på Rjukan til NTB.

Han vil foreløpig ikke gå inn på hva som er kommet fram i avhørene.

Ulykkesbilen, en Cadillac Coupe fra 1959, veide hele 2,3 tonn i tillegg til de fem voksne passasjerene, skriver VG. Bilen var ikke åpen, slik noen meldte rett etter ulykken.

Den nesten 60 år gamle bilen var kun utstyrt med en bremsekrets, og kjørte rett fram i hårnålssvingen. Det fremgår av den foreløpige ulykkesrapporten fra Statens vegvesen, som VG har fått innsyn i. Bilen hadde trommelbremser både foran og bak. Ulykken skjedde etter at bilen hadde kjørt ned en flere kilometer lang og bratt strekning. Det var ikke setebelter i bilen.

Bildene fra ulykkesstedet viser ingen tydelige bremsespor. Rapporten slår også fast at det var tørr asfalt og fint vær da bilen kjørte i fjellveggen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter dødsulykken, som ble klar tirsdag, ga ingen umiddelbare svar på hva som forårsaket krasjet på fylkesvei 651 mellom Rjukan og Gaustatoppen søndag ettermiddag.