Norge

Flere uker før ulykkesrapport fra Rjukan er klar

Det vil ta en god stund før ulykkesrapporten etter Rjukan-ulykken, der fem personer mistet livet, er klar, opplyser politiet.

Tre kvinner og to menn omkom søndag etter at den amerikanske veteranbilen kjørte rett fram og inn i fjellveggen i denne svingen på Rjukan nær Gaustatoppen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

 • NTB

Tre kvinner og to menn omkom søndag etter at den amerikanske veteranbilen kjørte inn i en fjellvegg på Rjukan nær Gaustatoppen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Fem personer døde da en veteranbil krasjet i en fjellvegg på vei ned fra Gaustatoppen mot Rjukan søndag. Bilen ble kjørt til veistasjonen på Notodden i løpet av natten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi er ferdige med de avhørene vi skal ta, men den tekniske ulykkesrapporten er trolig ikke klar før om flere uker, eller en god stund, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Robert Strand hos politiet på Rjukan til NTB.

Han vil foreløpig ikke gå inn på hva som er kommet fram i avhørene.

Ulykkesbilen, en Cadillac Coupe fra 1959, veide hele 2,3 tonn i tillegg til de fem voksne passasjerene, skriver VG. Bilen var ikke åpen, slik noen meldte rett etter ulykken.

Den nesten 60 år gamle bilen var kun utstyrt med en bremsekrets, og kjørte rett fram i hårnålssvingen. Det fremgår av den foreløpige ulykkesrapporten fra Statens vegvesen, som VG har fått innsyn i. Bilen hadde trommelbremser både foran og bak. Ulykken skjedde etter at bilen hadde kjørt ned en flere kilometer lang og bratt strekning. Det var ikke setebelter i bilen.

Bildene fra ulykkesstedet viser ingen tydelige bremsespor. Rapporten slår også fast at det var tørr asfalt og fint vær da bilen kjørte i fjellveggen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter dødsulykken, som ble klar tirsdag, ga ingen umiddelbare svar på hva som forårsaket krasjet på fylkesvei 651 mellom Rjukan og Gaustatoppen søndag ettermiddag.

 1. Les også

  Foreløpig obduksjonsrapport gir ingen svar om årsak til bilulykke som tok fem liv

 2. Les også

  Disse fem omkom i trafikkulykken i Rjukan

 3. Les også

  Ingen krav til bilbelter i eldre veteranbiler

 4. Les også

  Kragerø-ordfører: – Stemningen er uvirkelig

Les mer om

 1. Ulykker
 2. Statens vegvesen
 3. Trafikkulykker

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Havarikommisjonen har funnet feil ved bremsene etter veteranbilulykken på Rjukan

 2. NORGE
  Publisert:

  Havarikommisjonen: Mangelfullt vedlikehold av bremser bidro til veteranbilulykken på Rjukan

 3. NORGE
  Publisert:

  Foreløpig obduksjonsrapport gir ingen svar om årsak til bilulykke som tok fem liv

 4. NORGE
  Publisert:

  Tre kvinner og to menn omkom i veteranbil-ulykke ved Rjukan

 5. NORGE
  Publisert:

  Havarikommisjonen: Bremsefeilene alene forklarer ikke veteranbil-ulykken ved Rjukan

 6. NORGE
  Publisert:

  Mann i 20-årene omkom i ulykke på E18 i Vestfold