Norge

NRK: Schumann risikerer ny forvaringsdom

Kjell Alrich Schumann (t.h) ble dømt til 16 års forvaring med minstetid på ti år for sin deltakelse i Nokas-ranet i 2004. Han er fortsatt ute på prøvetid etter løslatelsen i 2014. Schumanns forsvarer Fredrik Schøne Brodwall (t.v.) i samtale før rettsmøtet i 2013. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Politiet mener Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann har brutt et besøksforbud som han ble ilagt i januar etter en episode i Stavanger.

  • og NTB

Den tidligere Nokas-raneren er fortsatt på prøvetid etter at han ble løslatt fra forvaring for snart fire år siden. Nå har Schumann blitt ilagt et besøksforbud mot sin tidligere kone i Stavanger som han, etter politiets oppfatning, har brutt, melder NRK.

Rikskringkasteren kjenner til at politiet og statsadvokaten vurderer ny forvaringssak på grunnlag av Schumanns angivelige brudd på besøksforbudet, kombinert med andre forhold som de foreløpig ikke vil si mer om.

Dersom en tidligere forvaringsdømt begår en ny straffbar handling i prøvetiden kan statsadvokaten velge å reise en sak for tingretten for gjeninnsetting i forvaring.

– Nye straffbare forhold kan på generelt grunnlag føre til gjeninnsettelse, og vi følger nøye med på hans situasjon. I tillegg til de generelle prøveløslatelsesvilkårene følger vi også med på om de spesielle vilkårene overholdes, sier politiinspektør Lars Ole Berge i Sørvest politidistrikt.

Schumann selv ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Les mer om

  1. Etterforskning
  2. Nokas
  3. Krim