Norge

Søket i Tamokdalen avsluttet for dagen – én av de omkomne er funnet

Letemannskapene har avsluttet søket i Tamokdalen for dagen på grunn av dårlig vær. Torsdag fortsetter søket etter de tre som fortsatt ligger begravd i snøen.

Bårebiler ble onsdag sendt til Tamokdalen i Troms. Én av de fire som omkom i raset 2. januar, er funnet. Foto: Stein Wilhelmsen / Folkebladet / NTB scanpix

 • NTB

Et helikopter i Blåbærfjellet fotografert tidligere denne måneden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Onsdag tok letemannskapene seg inn til området i Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms der de fire skikjørerne ble tatt av snøskred. Tre timer etter at gravearbeidet kom i gang, ble én av de omkomne funnet. Vedkommende ble fraktet ned fra fjellet i helikopter og sendt til Tromsø i bårebil.

Arbeidet med å finne de tre som fremdeles ligger begravd i rasområdet, fortsatte utover onsdagen, men på grunn av dårlig vær måtte letemannskapene avslutte søket onsdag ettermiddag. Politiet opplyser at søket i skredområdet vil fortsette torsdag.

Norsk Folkehjelp, Røde Kors, politiet og Forsvaret bidro i leteaksjonen som startet onsdag formiddag etter at skredområdet var sikret og helikopterlandingsplassen var ferdig.

Det er de finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) som er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

Les mer om

 1. Skred
 2. Ras
 3. Troms

Relevante artikler

 1. NORGE

  Avbryter forsøk på søk i skredområdet i Troms

 2. NORGE

  Tamokdalen: Søker etter savnede skiløpere med helikopter

 3. NORGE

  Dårlig vær i sikte – politiet innstilt på å utsette leteaksjon i Tamokdalen

 4. NORGE

  Leteaksjonen i Troms: For farlig å sende folk inn i området

 5. NORGE

  Dette er de antatt omkomne etter snøskredet i Tamokdalen

 6. NORGE

  Helikopter gjorde nytt forsøk på lokalisering av skredtatte i Tamokdalen