Norge

Politiet mener at flere russebusser har ført til mer russebråk i Rogaland

Flere russebusser i Rogaland skaper bråk. Antall saker i Sørvest politidistrikt der busser er involvert, er mangedoblet siden i fjor.

  • og NTB

Fra 1. august til 12. november i fjor hadde Sørvest politidistrikt ni oppdrag knyttet til russen. I samme periode i år er 42 saker registrert. Økningen kan ses i sammenheng med flere russebusser i distriktet, fra under en håndfull til flere titall.

Flere av sakene gjelder narkotika, opplyser politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth til Stavanger Aftenblad.

Hun leder forebyggende avsnitt i Stavanger.

– Spesielt russebuss-fenomenet skaper problemer, sier hun.

Les også

Nær 150 ungdommer på russefest i Kos: – Vi er på fylla to ganger om dagen. Vi er begynt å bli slitne, men det er bare å bite tennene sammen

Rivalisering mellom russebusser

Rotseth mener at østlandsfenomenet med rivalisering mellom russebusser ser ut til å ha nådd distriktet. Blant annet har det vært flere slåsskamper mellom russen.

– Samtidig som samholdet i de ulike russebussene er veldig sterkt, ser vi at de som ikke er med i miljøet, blir holdt utenfor. «Leftovers», blir de kalt, sier Rotseth.

I tillegg har det vært episoder der ungdomsskolejenter stripper utenfor busser for å få slippe inn, eller har utført seksuelle handlinger med medlemmer av russebussen for å få sitte på, opplyser Rotseth.

Les mer om

  1. Russetid
  2. Russen
  3. Rogaland