Norge

Drapssiktet 16-åring utspurt av ekspert på barneavhør

Åstedet der politiet sperret av et stort område der den 16 år gamle jenta ble funnet drept på Vinstra 31. oktober. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gutten som er siktet for å ha knivdrept en 16 år gammel jente på Vinstra, er blitt avhørt av en ekspert med spesialkompetanse på avhør av barn.

  • peter.talos@ntb.no

Fredag ble 16-åringen framstilt for forlenget fengsling i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Kravet fra etterforskerne var det samme som for to uker siden: To ukers varetekt med brev-, besøks- og medieforbud, samt delvis isolasjon. 16-åringen møtte ikke til fengslingsmøtet, men samtykket ikke til videre fengsling.

– Han samtykket ikke til videre varetekt. Jeg kommer ikke til å gå inn på begrunnelsen for dette nå, sier 16-åringens forsvarer, advokat Nora Hallén til NTB.

Sør-Gudbrandsdal tingrett ga sent fredag ettermiddag politiet medhold i begjæringen, med unntak om at brev fra foreldrene bare omfattes av brev- og besøkskontroll, får NTB opplyst.

Dermed kan gutten få besøk av foreldrene, men under oppsyn.

Lot seg avhøre

Avhøret av gutten ble gjennomført torsdag.

– Det er klart spesielle utfordringer med å avhøre så unge mennesker. Avhøret torsdag skjedde ved hjelp av en spesialutdannet person som har kompetanse på avhør av barn, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt til NTB.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad fikk fredag medhold i fortsatt varetekt for den drapssiktede 16-åringen fra Vinstra. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gutten er siktet for å ha drept en 16 år gammel jente i et boligområde på Sorperoa på Vinstra i Oppland onsdag 31. oktober. I tillegg er han siktet for grov kroppsskade mot en voksen mann som ble påført kutt i beinet da han kom til åstedet.

Etterforsker for fullt

Grimstad vil ikke kommentere detaljer fra etterforskningen, men opplyser at politiet har sikret alt som kan tenkes å ha betydning for etterforskningen, både digitale spor og andre spor.

Den 16 år gamle jenta ble onsdag begravd fra Sødorp kirke i Nord-Fron kommune. Oppmøtet i kirken var så stort at en tilstøtende bygning ble brukt for å huse alle som ville delta i begravelsen.

Politiadvokaten vil ikke si hva politiet vet om et mulig motiv, men gjentar at den eneste kjente relasjonen mellom de to var via skolen.

– Vi at de har gått i samme klasse tidligere og at de gikk på samme skole nå. Noen ytterligere relasjon mellom de to er ikke kjent, sier Grimstad.

Les også

  1. Knivdrept 16-åring fra Vinstra begravet

  2. Drapssiktet 16-åring vil forklare seg

  3. Politiet etter Vinstra-drapet: – Full kontroll på hendelsesforløpet

Les mer om

  1. Drap
  2. Nord-Fron