Norge

Giske: – Det føles viktig å være tilbake i jobb.

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske var tilbake på jobb på Stortinget og i ny komité tirsdag.

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske hadde første dag på jobb på Stortinget tirsdag etter en lang sykmelding. Her på vei inn til møte i sin nye stortingskomité, familie- og kulturkomiteen, tirsdag.
  • og NTB
Tidligere Ap-nestleder Trond Giske hadde første dag på jobb på Stortinget tirsdag etter en lang sykmelding. Her på vei inn til møte i sin nye stortingskomité, familie- og kulturkomiteen, tirsdag.

Et stort presseoppbud sto oppstilt i 10-tiden i Vandrehallen i påvente av at Giske skulle stille til opprop i salen. Der møtte han imidlertid ikke, men benyttet seg av muligheten til såkalt utbytting.

  • Trond Giske til Aftenposten: – Tenker ikke på comeback i partiledelsen

Klokken 12 stilte Giske derimot opp til møte i sin nye komité på Stortinget – familie og kulturkomiteen.

– Det føles viktig å være tilbake på jobb. Det har jo vært et langt sykefravær, og nå er det en ny komité, sier Giske til NTB på vei inn, på spørsmål om hvordan han opplever å være tilbake på jobb.

Giske ble fratatt vervet som finanspolitisk talsperson i Ap etter varslersakene. Han sier han ikke tror det blir krevende å gå fra finans til familie og kulturpolitikk.

– Jeg har sittet i denne komiteen her før, og jeg har vært statsråd på kulturfeltet. Da jeg satt i denne komiteen sist, fikk vi til barnehageforliket med full barnehagedekning og makspris, som jeg selv og mange andre nyter godt av i dag, samt kulturløftet og mye annet, så dette er komité som går rett inn i folks hverdagsliv, sier Giske.

Giske hadde sin første offentlig opptreden lørdag under stiftelsesmøtet i Orkland Arbeiderparti i Ap-bastionen Orkdal i Trøndelag. Der beklaget han at hadde gjort feil og ikke vært bevisst sin rolle og maktposisjon.

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar som følge av flere varsler mot ham. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Giske har beklaget sin oppførsel, men samtidig fremholdt på Facebook at det er kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.

Les mer om

  1. Trond Giske
  2. Barnehagedekning
  3. Arbeiderpartiet (Ap)