Norge

Martin Kolberg (Ap) mistet lappen etter å ha sovnet bak rattet

Aps Martin Kolberg sovnet bak rattet, men både han og barnebarnet slapp uskadet fra en kollisjon med en fjellvegg på vei til hytta i Sunnfjord i sommer.

Leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg, var i sommer utsatt for en alvorlig bilulykke, men både han og barnebarnet slapp uskadet fra ulykken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

Ulykken skjedde 6. juli i Lærdal i den 6,6 kilometer lange Fodnestunnelen på riksvei 5. Med seg i bilen hadde han et barnebarn som satt og sov. Da Ap-veteranen sovnet, skjente bilen over i motgående kjørefelt og kolliderte først med fjellveggen på venstre side og deretter med fjellveggen på den andre siden, skriver NRK.

– Så stanset den i fjellveggen med fronten først. Takket være flaks og ny Volvo kom vi fra det med minimale skader, forteller Kolberg.

Barnebarnet kom uskadet fra ulykken. Kolberg slapp fra den dramatiske hendelsen med et brannsår på underarmen etter at kollisjonsputen ble utløst. Begge ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Lærdal sykehus.

– Jeg sjekket først om barnebarnet var uskadet, og så at jeg selv var uskadet. Men det var noen skremmende sekunder for kona, sier Kolberg. Kona Aud kom kjørende bak i sin egen bil.

– Bilen bremset selv og varslet nødsentralen. Mens vi satt i bilen og røyk drev inn til oss, kom det en svensk stemme i høyttalerne som spurte hvordan det gikk med oss, sier Kolberg, som lovpriser både den nye bilen, nødetatene og sykehuset i Lærdal for at det gikk bra.

Kolberg ble ilagt 8.000 kroner i bot og fratatt førerkortet for seks måneder.

– Jeg har akseptert både boten og tap av førerretten. Du kan kalle det for et uhell, men slikt skal ikke skje og jeg har fått en lærepenge. Heldigvis kom det ikke bil imot, sier han.

To og en halv time etter ulykken var familien på vei til hytta igjen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Martin Kolberg

Relevante artikler

 1. NORGE

  Her dundrer vogntoget inn i fjellveggen

 2. NORGE

  Bil mot hjullaster i Asker, person bevisstløs

 3. NORGE

  Tre kvinner og to menn omkom i veteranbil-ulykke ved Rjukan

 4. NORGE

  Skuelystne skapte problemer under ulykke der én ble kritisk skadet

 5. NORGE

  Dobbeltdekker med 26 passasjerer blåste av veien – tre til sykehus

 6. OSLOBY

  Tre personer til sykehus etter ulykke på E18