Norge

Farlig glatte veier i store deler av landet

Underkjølt regn og snøvær mange steder skaper svært vanskelige kjøreforhold i hele Sør-Norge mandag morgen.

En skolebuss skled av veien. Det var ingen barn om bord, og det er ikke meldt om personskader.
  • og NTB
  • Olav Eggesvik
    Journalist

En skolebuss skled av veien ved Slitu i Indre Østfold mandag morgen. Ingen ble skadet i uhellet på de speilglatte veiene.

Det regner på stedet og det er derfor svært glatt.

– Det var ingen barn i bussen, tvitrer politiet i Østfold.

Det står flere biler på samme sted på Slituveien med samme problem som bussen. Kommunen er varslet om at det trengs strøing.

Bil brant på E6 ved Mortensrud i Oslo

Mandag morgen brant det i en bil på E6 ved Mortensrud, like ved avkjøring 29, melder politiet. De ber folk om å unngå E6. Veien er nå åpnet, men bilbrannen førte til lange køer på Mosseveien og E6.

Brannen ble bekreftet slukket like før klokken 08.00, men vannet som ble brukt for å slukke brannen frøs i veibanen. En strøbil måtte strø før det siste feltet kunne åpnes.

Vanskelige kjøreforhold i store deler av landet

Over hele Sør-Norge varslet politi og Veitrafikksentralene om vanskelige kjørefold i morgentimene mandag. I Vestfold varsler politiet om svært glatte veier og i Akershus advares det om vann som fryser på bakken og mindre trafikkuhell.

Meteorologisk institutt varsler at det kan bli svært glatt utover dagen.

– Det meldes om glatte veier i Akershus som følge av regn som fryser på bakken. Alle entreprenører er varslet og har mannskaper ute. Vær forberedt på at det kan være glatt, spesielt på mindre veier med lite trafikk. Kjør forsiktig, løs oppfordringen fra Veitrafikksentral Øst litt etter klokka 6.

Underkjølt regn i vest

Fra de tre vestlandsfylkene ble det også meldt om vanskelige kjøreforhold. Fra hele landsdelen meldes det om underkjølt regn.

– Entreprenørene strør og strør, men det blir glatt igjen ikke lenge etter at de har vært der, sier John Andreas Omdal, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, til Stavanger Aftenblad.

I Østfold meldte politiet ved 5.30-tiden om redusert framkommelighet på E6 ved Kalnes etter at biler hadde sklidd av veien, mens i Sveio i Hordaland var en trailer sklidd av veien sør for Fjontunnelen.

– Ekstremt glatte veier, biler blir stående på flat mark og spinne. La bilen bli stående hvis du kan!, tvitret politiet i Østfold ved 4-tiden.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. Trafikk