Politiet vil etterforske VG-avsløringer om Geir Selvik Malthe-Sørenssen

Oslo-politiet sier alle avsløringene av journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen vil bli etterforsket. Nå settes spesialister på saken.

Malthe-Sørenssen har overfor Dagbladet erkjent hvordan han bløffet i Treholt-saken, men har nektet for å ha gjort noe galt i de andre sakene.

Fredag trykket VG en omfattende artikkel kalt «Bløffmakerne», der de avslørte hvordan journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen og en svensk bruktbilselger har bløffet og fabrikkert falske historier og dokumenter i en rekke tvister. Bevisene har blitt brukt i norsk domstol.

Les Harald Stanghelles kommentar:

Les også

Farlige forbindelser

Lagde falske dokumenter

Blant annet har de to funnet opp historier om eiendomsmegleren Odd Kalsnes. De skal ha fortalt at han har hvitvasket penger, hatt formue i utlandet og laget falske identitetskort. Informasjonen ble brukt i to ulike rettsaker mot Kalsnes.

Nå sier politiet at de vil etterforske alle VGs avsløringer.

— Vi bestemte fredag å sette sakene med Malthe-Sørenssen til Finans- og miljøseksjonen. Det må spesialister inn for å få etterforsket saken grundig. Det blir omfattende, sier politistasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Tore Soldal, til VG.

Dagbladet og VG:

Les også

Svensk bruktbilselger skal ha spilt falsk vitne i Høiness-saken

Kan svekke tilliten til dokumentbevis

Soldal sier at han synes det er spesielt alvorlig at det ser ut til at de har spesialisert seg på å lage bevis som havner i domstolen, fordi dette kan svekke tilliten til dokumentbevis i norske domstoler.

Nå vil politiet se nærmere på tre saker VG har skrevet om. I tillegg til Kalsnes-saken, skal Malthe-Sørenssen ha blitt avslørt for juks i Treholt-saken, der han i flere år har beskyldt politiet for bevisjuks og forfalskninger.

Han skal også ha laget falske beviser for å frata Mona Høiness arveretten i saken der hundre millioner kroner ble testamentert til Høiness.

Malthe-Sørenssen har overfor Dagbladeterkjent hvordan han bløffet i Treholt-saken, men har nektet for å ha gjort noe galt i de andre sakene.