Norge

Det tre måneder gamle spebarnet som har vært kritisk skadet siden 27. desember, døde søndag.

Siktelsen mot barnets far er nå utvidet til drap, opplyser politiet i Oslo. Moren er siktet for passiv medvirkning.

Faren er varetektsfengslet, mens moren ble sluppet ut fra varetekt etter en uke.
 • Ingeborg Moe
  Journalist

Barnet og familien bor et annet sted i Norge, men var på ferie i Oslo da barnet den 27. desember ifølge politiet ble påført alvorlige skader som gjorde henne kritisk syk.

AMK-sentralen ble varslet av familiemedlemmer og barnet ble fraktet til sykehuset i ambulanse.

Moren siktet for passiv medvirkning

Sykehuset varslet også politiet fordi de mente at farens forklaring til hendelsesforløpet ikke var forenelig med skadene til barnet. Han ble da pågrepet og siktet for grov mishandling i nære relasjoner.

Medisinske undersøkelser skal også ha vist at barnet hadde alvorlige skader av eldre dato, ifølge en pressemelding fra politiet.

Moren er også pågrepet og siktet for passiv medvirkning til volden.

Barnet var kritisk skadet med omfattende hjerneskader da hun kom til sykehuset og døde ved 22-tiden søndag kveld.

Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt sier avhørene fortsetter i dag.

– Denne typen grov vold mot et forsvarsløst spebarn er meget alvorlig og etterforskningen av slike har høyeste prioritet hos politiet. Vi bruker derfor store ressurser i denne etterforskningen, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

 • Riksadvokaten leter etter grove voldssaker mot barn for å anke dem.

Faren er varetektsfengslet, mens moren ble sluppet ut fra varetekt etter en uke. Mistanken mot henne er ikke svekket, men bevisforspillelsesfaren er redusert. Barnets eldre søsken er tatt hånd om av barnevernet.

Politiet i Oslo samarbeider med politiet på familiens hjemsted for å kartlegge eventuell tidligere voldsbruk i familien.

– Dette er et sentralt tema i etterforskningen vår, om det har vært gjort observasjoner fra skole og barnehage, sier Henriksbø til Aftenposten.

Han opplyser at barnet skal obduseres i dag.

– Vi fortsetter avhørene og håper å få noen flere opplysninger om de eldre skadene på barnet, sier han og opplyser at Oslo politidistrikt samarbeider tett med Nordland politidistrikt, der familien er bosatt.

– Nordlands politidistrikt har hovedfokus på å avdekke eventuell tidligere voldsutøvelse, mens vi i Oslo etterforsker hendelsen i romjulen, sier Henriksbø.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5