Norge

Solberg sier hun ikke visste noe om varslene i Høyre

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sier det ikke ble gjort en god jobb med de tidlige varslene i Unge Høyre og Høyre. 

Partileder Erna Solberg sier Høyre og Unge Høyre ikke har gjort god nok jobb da tidligere varsler ble meldt inn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
  • og NTB

De siste dagene har det kommet inn 15 varsler om seksuell trakassering i Unge Høyre og Høyre.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre beklaget på en pressekonferanse tirsdag at sakene ikke er blitt håndtert godt nok tidligere. Partileder Erna Solberg deler den erkjennelsen.

– Den gjennomgangen som Unge Høyre og Høyre nå har gjort, viser at vi ikke gjorde en god nok jobb da de tidlige varslene kom. Nå snus alle steiner for å avklare forholdene og ikke minst ta vare på de jentene som har varslet og som trenger hjelp og støtte i en vanskelig situasjon, sier Solberg.

– Det har vært vondt for meg at unge mennesker har opplevd total uakseptabel oppførsel i møte med Høyre. Disse opplysningene som har kommet fram, har vært nye for meg, sier hun.

Ti av varslene gjelder tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre er tilbakeholden med å si noe om de øvrige fem sakene. Han bekrefter at det er snakk om varsel mot forskjellige personer og sier det er stor variasjon i type sak.


Har du tips om denne saken?

  • Send e-post: las@aftenposten.no (NB: Ikke en sikker kommunikasjonsform)
  • For sensitivt materiale, bruk: Securedrop
  • Vi kan også kommunisere via den krypterte meldingstjenesten Signal: 934 90 468 (reportasjeleder Lars Inge Stavland).

Aftenposten beskytter sine kilder.

Les mer om

  1. Unge Høyre-saken
  2. Seksuell trakassering
  3. Unge Høyre
  4. Høyre (H)
  5. Erna Solberg
  6. Kristian Tonning Riise