Norge

«Synne» ga skader for over 300 millioner

Forsikringsselskapene har allerede fått 1200 skademeldinger etter ekstremværet Synne.

 • Stavanger Aftenblad
 • Janne Håland

Det melderFinans Norge, hovedorganisasjonen for finansnæringen i Norge. De anslår at det totale erstatningsbeløpet etter ekstremværet vil bli på over 300 millioner kroner når alle skadene etter uværet er meldt inn.

Forsikringsselskapene har så langt fått 1200 skademeldinger etter ekstremværet som herjet på Sør-Vestlandet første helgen i desember. Det tilsvarer rundt 120 millioner kroner i erstatningsutbetalinger, ifølge Finans Norge. Organisasjonen har imidlertid erfaring med at det vil komme enda flere meldinger om skade i tiden framover, og at totalbeløpet derfor vil bli høyere, skriver de i en pressemelding.

Synne herjet på store deler av Sør-Vestlandet. Deler av kirkegården i Bjerkreim i Rogaland stod under vann.

Flomsikringstiltak

I dette beløpet er ikke skader på biler og kjøretøy, og heller ikke skader på infrastruktur som veier og jernbane.

Stavanger Aftenblad var i områdene hvor uværet herjet som verst, og det stigende vannet stengte veier, og gjorde at folk måtte kjøre i slalåm på E39 og evakuere fra husene sine. Blant annet møtte avisen et ektepar i Bjerkreim som måtte bli evakuert fra altanen med en traktorskuff.

Hos en huseier i Egersund nådde vannet hoftehøyde i kjelleren,og en mann måtte bli evakuert to ganger fra to ulike hus.

Etter flommens heringer har politikere og Norges Vassdrags— og Energidirektorat diskutert hvilke flomsikringstiltak som kan gjøres i Egersund.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SULTEN
  Publisert:

  Vi håper Spor av Nord lykkes. Oslo trenger slike steder.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5